Zo ziet de duurste basiself van de Jupiler Pro League er uit: Anderlecht hofleverancier
Dante Bellon
| 50 reacties

Dit zijn de elf duurste Belgen in de Jupiler Pro League: Anderlecht hofleverancier

Zo ziet de duurste basiself van de Jupiler Pro League er uit: Anderlecht hofleverancier

Wie zijn de duurste Belgische spelers in onze eigen Jupiler Pro League? Hieronder staan de elf spelers wiens marktwaarde het hoogste is op hun favoriete positie volgens Transfermarkt. Anderlecht is hofleverancier met vier spelers, Antwerp levert er opvallend twee.

DM - Simon MIGNOLET

De 31-jarige doelman verruilde afgelopen zomer Liverpool voor Club Brugge. Club heeft met hem opnieuw een betrouwbaar sluitstuk gevonden in doel. Mignolet speelde sinds zijn komst elke wedstrijd. (Marktwaarde: 8 miljoen euro)

LV - Casper DE NORRE

Casper De Norre speelde dit seizoen nog maar zes wedstrijden voor Racing Genk waarin hij 7 op 12 haalde, de supercup won en doorstootte in de beker. (Marktwaarde: 3 miljoen euro)

CV - Zinho VANHEUSDEN

Vanheusden kwam afgelopen zomer definitief over van Inter Milaan, nadat hij vorig seizoen al zijn stempel drukte bij Standard. De 20-jarige verdediger is op korte tijd gegroeid tot een vaste waarde in het team van Michel Preud'homme en is de jongste verdediger. (Marktwaarde: 12 miljoen euro)

CV - Vincent KOMPANY

Met zijn 33 lentes de senior van deze ploeg. Binnengehaald door de grote poort in Anderlecht, maar kon zijn stempel nog niet drukken op het elftal. Ondertussen werd Vercauteren ook aangesteld als nieuwe coach. Kompany viel uit in Genk met een spierblessure. Op het veld van Beerschot herviel hij. (Marktwaarde: 6,5 miljoen euro)

RV - Dion COOLS

Voorlopig vooral bank- en tribunezitter bij Club Brugge. Speelde nog maar één wedstrijd mee op KV Oostende en viel bij Real Madrid drie minuten voor tijd in. Werd de vervanger van Thomas Meunier genoemd. (Marktwaarde: 2 miljoen euro)

CM - Steven DEFOUR

Defour keerde eind augustus terug naar België na drie jaar Burnley. Bij Antwerp vond hij onder meer Laszlo Bölöni, zijn trainer van bij Standard, terug. Defour speelde in elke wedstrijd, maar viel in de laatste match tegen Standard geblesseerd uit. (Marktwaarde: 5 miljoen euro)

CM - Bryan HEYNEN

De 22-jarige Heynen speelde al in elke wedstrijd dit seizoen voor Racing Genk. Desondanks is hij de laatste weken toch op de bank gestart en moest hij zijn plek afstaan aan Peter Hrosovsky. (Marktwaarde: 7 miljoen euro)

LB - Nacer CHADLI

Van de vele toptransfers die Anderlecht dit seizoen deed, was deze de meest opvallende -na Kompany. De 30-jarige Rode Duivel speelde sinds de nederlaag op KV Kortrijk elke wedstrijd voor paars-wit, maar leek nog wat fysieke achterstand te hebben. De wedstrijd op Kortrijk was zijn eerste op Belgische bodem in clubverband. Chadli scoorde al drie keer en kreeg de aanvoerdersband in Anderlecht. (Marktwaarde: 8 miljoen)

RB - Kevin MIRALLAS

Samen met Steven Defour een grote transfer van Antwerp. Mirallas speelt dit seizoen net als Chadli zijn allereerste minuten in de Belgische competitie. (Marktwaarde: 5 miljoen)

AM - Yari VERSCHAEREN

Dé ontdekking van dit seizoen. Speelde vorig seizoen al elf wedstrijden mee met Anderlecht, maar groeide dit jaar uit tot vaste waarde bij de Brusselaars. Met zijn 18 levensjaren is hij de benjamin van deze groep en qua waarde de duurste speler. (Marktwaarde: 15 miljoen euro)

S - Landry DIMATA

Dimata scoorde vorig seizoen 13 doelpunten in 20 competitiewedstrijden voor Anderlecht, maar viel in februari van dit jaar uit met een kraakbeenblessure. Voorlopig wordt hij niet voor Nieuwjaar terug verwacht in het elftal. (Marktwaarde: 7 miljoen euro)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties