Algemeen directeur van KV Mechelen wil rol makelaars aanpakken: "We doen geen transfers met wie niet wil tekenen"
Arjen T'Sjoen
| 49 reacties

KV Mechelen voert ook een gedragscode voor makelaars in

Algemeen directeur van KV Mechelen wil rol makelaars aanpakken: "We doen geen transfers met wie niet wil tekenen"

Na Operatie Propere Handen wil KV Mechelen helpen om de invloed van makelaars in de voetbalwereld te verkleinen. Net als Club Brugge voert het nu een gedragscode in en Malinwa gaat zelfs nog een stapje verder.

Enkele weken geleden stelde KV Mechelen met Frank Lagast een nieuwe algemene directeur voor. Hij wil dan ook de rol van makelaars stevig inperken: "Makelaars moeten in een charter aangeven dat ze geregistreerd staan, de regelgeving volgen en fiscaal in orde zijn", vertelde hij bij Sporza.

Dit lijkt enorm op het 'know-your-agent'-contract bij Club Brugge, maar ze gaan zelfs nog een stapje verder want er worden vanaf nu ook duidelijke voorwaarden gesteld voor de commissies van makelaars. "We zijn transparant over onze voorwaarden. Als een makelaar daarin niet wil meegaan, werken we niet met hem samen." 

Interne controlefunctie

KV Mechelen neemt ook intern maatregelen: "De sportieve cel met Tom Caluwé en Dennis Henderickx zal voortaan de transferonderhandelingen voeren. Pas nadien zal het directiecomité de contracten kunnen tekenen. Zo hebben meerdere bestuurders zicht op de transfers." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties