Kortrijk stoomt zich klaar voor derby onder hoogspanning: "Gaan voor zes op een rij is extra motivatie"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Kortrijk stoomt zich klaar voor derby onder hoogspanning: "Gaan voor zes op een rij is extra motivatie"

Zaterdag 19 oktober 2019, die datum staat met stip aangeduid in de agenda's van iedereen die zichzelf een Kortrijk- of Zulte Waregem-fan noemt. Beide teams kenden een uitstekende generale repetitie en willen die lijn na de interlandbreak doortrekken.

Zulte Waregem doet het beter in de stand en is al een poos ongeslagen, maar Kortrijk kon na een magere 1 op 15 aanknopen met een ruime zege tegen STVV (4-0). Bovendien teren de Kerels op een gevoel van onoverwinnelijkheid in de derby, nadat ze vorig seizoen alle vijf de onderlinge duels wisten te winnen.

In de Vlasico wordt er overigens niet gekeken naar het klassement. Daar is het enige wat ertoe doet de winnaar en die mag zich minstens tot aan het volgende duel, dat eind februari gespeeld wordt, de beste ploeg van Zuid-West-Vlaanderen noemen.

Ik ben het gewoon om voor een club te spelen waar er een grote rivaliteit met de buren heerst.

Fraser Hornby van KVK weet wat hem te wachten staat. Als huurling van Everton kent hij het belang van een burenduel maar al te goed. “Ik ben het gewoon om voor een club te spelen waar er een grote rivaliteit heerst tegenover de buren (de Merseyside derby tegen Liverpool, nvdr.). Het vertrouwen dat we met de zege tegen STVV hebben getankt was dan ook meer dan welkom.”

Zes op een rij

Ilombé Mboyo is ervan overtuigd dat Kortrijk voor de zesde opeenvolgende keer kan winnen van Essevee. “We spelen thuis, we hebben punten nodig en we gaan voor die zesde opeenvolgende overwinning”, sprak hij klare taal.

“Ook voor de supporters is dat levensbelangrijk en we weten dat ze massaal aanwezig zullen zijn. De tegenstander is ook in vorm, dus het zal niet makkelijk worden, maar wij hebben de kwaliteiten om ze te kloppen. Die vijf overwinningen van vorig seizoen gaan ter sprake komen in de kleedkamer als extra motivatie”, aldus de aanvaller die al aan vijf competitiegoals zit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties