Interview Ex-speler Standard en Genk wikt en weegt komende topper: "Geschiedenis maakt het speciaal"
Dante Bellon
| 0 reacties

Yoni Buyens, ex-speler Standard en Genk wikt en weegt komende topper: "Geschiedenis maakt het speciaal"

Ex-speler Standard en Genk wikt en weegt komende topper: "Geschiedenis maakt het speciaal"

Met iets meer dan 450 wedstrijden op de teller mag Yoni Buyens een ervaren speler worden genoemd in Belgi毛. Daarvan speelde hij er 132 voor Standard en 34 voor Racing Genk. De geknipte man dus om de topper van komende zaterdag toe te lichten.

Yoni Buyens is momenteel aan de slag bij Lierse-Kempenzonen in Eerste Amateur, maar nog niet zo lang geleden speelde de 31-jarige middenvelder voor Standard en Racing Genk. Hij weet dus als geen ander hoe de sfeer is voor deze topper.

“Het was niet meteen een wedstrijd die met rood stond aangeduid, maar het is en blijft een topper die je altijd wil winnen”, legt Buyens uit. “Qua druk denk ik dat de wedstrijden tegen Charleroi en Anderlecht groter zijn voor Standard en voor Racing Genk die tegen STVV. De geschiedenis tussen beide supportersgroepen maakt het wel een speciale wedstrijd. En geografisch is het ook een te verwaarlozen afstand.”

Sterk Standard

Als ex-speler volgt hij beide clubs nog. “Ik ga vaak nog naar wedstrijden kijken. Bij Standard merk je dat het tegenover vorig seizoen nu wel goed draait. Ze hebben de voetballers die het verschil maken zoals Lestienne, Carcela en Amallah. Alleen mist Standard nog die topspits die er dertig per seizoen binnenduwt. Ik geef ze een kans op de titel, al is Club Brugge zo’n geoliede machine dat ze moeilijk af te stoppen zullen zijn.”

Nieuw Genk

“Van Racing Genk had ik verwacht dat ze een moeilijker begin gingen hebben. Na een titel is het altijd lastig om meteen te bevestigen. Deels door de spelers die vertrokken zijn, maar gelukkig hebben ze toch enkele sterkhouders kunnen vasthouden. De klap in Salzburg lijkt verwerkt. Tegen Napoli stonden ze goed en speelden ze weer het voetbal van vorig seizoen: zonder angst en zonder zich aan te passen aan de tegenstander. Jammer dat er niet meer in zat. Je merkt wel dat ze zich weer aan het nestelen zijn.”

Wie geeft Buyens dan het voordeel in deze wedstrijd? “Thuis is Standard altijd sterk en ik denk ook dat ze in deze wedstrijd het laken naar zich zullen toe trekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties