📷 De VAR in het middelpunt van een discussie: Mazzu toont met zijn smartphone dat bal over de lijn was, ook de Rouches hadden een mening

Jordan Horwood
Nils Wens, Dante Bellon en Jordan Horwood vanuit Sclessin
| 77 reacties
📷 De VAR in het middelpunt van een discussie: Mazzu toont met zijn smartphone dat bal over de lijn was, ook de Rouches hadden een mening
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard - Genk was zeer spannend. Jammer genoeg draaide de wedstrijd niet alleen om het voetbal. Tijdens de wedstrijd waren ze bij Standard gefrustreerd en op het einde was er dan weer heel wat frustratie bij de trainer en de spelers van Racing Genk.

Aanvankelijk waren de Luikenaren een paar keer teleurgesteld. Ten eerste, kort na het speeluur, toen Sebastien Dewaest krachtig ingreep op de bal die Amallah ook speelde. Dewaest kwam er vanaf met een gele kaart en het was niet naar de zin van Deflandre. De assistent van Preud'homme kreeg dan een rode kaart en hij moest uit de neutrale zone verdwijnen.

Als ik intenser ingrijp, zou het een rode kaart zijn. 

Sébastien Dewaest

Sébastien Dewaest heeft in onze microfoon toegegeven dat hij niet ver van een rode kaart was. "Als ik meer intensiteit zou hebben bij de tackle, word ik zeker uitgesloten. Maar ik raakte de bal eerst," reageerde hij. De Limburgse kapitein was opnieuw betrokken bij een mogelijke handsbal, maar Sclessin brulde opnieuw tevergeefs.

Toch waren die van Racing Genk het grootste slachtoffer op het einde van de wedstrijd. Er ging een discutabele fase vooraf aan het doelpunt van Bastien. De bal zou op een gegeven moment namelijk buiten geweest zijn. Felice Mazzu liet na de wedstrijd zijn telefoon zien om een foto van de bal aan de andere kant van de zijlijn te tonen. "Gezien de positie van de lijnrechter en de middelen die we hebben met de VAR, begrijp ik nog steeds niet hoe het doelpunt niet werd geannuleerd," zei Mazzu. "Mijn spelers waren gestopt omdat ze ervan overtuigd waren dat de bal uit was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties