Antwerp-aanwinst is stilaan ingeburgerd in de Sinjorenstad: "Sinds kort weet ik wat een beenhouwer is"
Redactie
| 0 reacties

Wesley Hoedt is één van de topaanwinsten van Antwerp FC

Antwerp-aanwinst is stilaan ingeburgerd in de Sinjorenstad: "Sinds kort weet ik wat een beenhouwer is"

Antwerp FC haalde op de slotdag van de zomermercato snoeihard uit. Steven Defour en Kevin Mirallas werden gehaald, maar met Wesley Hoedt kwam er nog een verdediger die een pak adelbrieven kan voorleggen.

Antwerp FC huurt Wesley Hoedt van Southampton FC. De Great Old bedong dan wel een aankoopoptie, maar om de Nederlander in Deurne-Noord te houden moet er acht miljoen euro gestort worden.

Het stamnummer één - en dat hebben we de voorbije weken al gemerkt - krijgt er in ruil wel een modelprof voor terug. “Na de groepstraining nog wat werken aan kracht, lenigheid of traptechniek is dagelijkse kost voor mij”, vertelt de verdediger in Het Laatste Nieuws.

“Prof zijn gaat verder dan het voetbal op zich”, begint Hoedt aan een anekdote. “Ik wist (in 2015, nvdr.) al enkele maanden op voorhand dat ik van AZ naar SS Lazio zou verhuizen. Dus volgde ik drie keer per week Italiaanse les.”

Na de groepstraining nog wat werken aan kracht, lenigheid of traptechniek is dagelijkse kost voor mij

“Op de dag dat ik in Rome arriveerde kon ik me dus al prima verstaanbaar maken”, besluit Hoedt. “Dat werd gewaardeerd én het maakte mijn integratie gemakkelijker. Of ik intussen ook het Antwerps al machtig ben? Sinds kort weet ik toch al wat een beenhouwer is.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties