Analyse PSG doorgelicht: de tegenstander die nog moeilijker is dan Real Madrid

Dante Bellon
| 1 reacties
PSG doorgelicht: de tegenstander die nog moeilijker is dan Real Madrid
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdagavond staat Club Brugge tegenover Paris Saint-Germain. De Parijzenaren staan eerste in de Franse Ligue 1 en in Europa volgt PSG een perfect traject.

Dinsdagavond om 21u ontvangt Club Brugge in eigen huis de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Dat betekent ook de terugkeer van Thomas Meunier naar de club waar hij definitief zijn carrière lanceerde. Neymar is de opvallendste afwezige bij PSG. Mbappé was twijfelachtig, maar lijkt toch speelklaar te geraken. 

In Frankrijk lijkt PSG de minste moeite te hebben met de tegenstand. Al verloren les Parisiens bij Rennes (2-1) en thuis van Reims (0-2). Na tien speeldagen staat de club van Thomas Meunier eerste met 24 op 30. Nantes achtervolgt op vijf punten.

Opletten geblazen

Met Neymar is PSG alvast één van zijn sterspelers kwijt voor deze wedstrijd. Mbappé viel zeven minuten voor tijd in op Nice, scoorde, gaf een assist en lijkt klaar te zullen zijn. Al is het vooral opletten voor het duo Di Maria-Icardi. Di Maria scoorde al zeven keer in dertien wedstrijden, Icardi was in het begin van het seizoen geblesseerd, maar scoorde nu al drie goals in vijf matchen.

Verder zijn Ander Herrera, Marco Veratti, Edinson Cavani en Thiago Silva de opvallendste namen van Paris Saint-Germain. Keylor Navas is doelman van dienst, nadat hij moest vertrekken bij Real Madrid om definitief plaats te ruimen voor Thibaut Courtois.

PSG in de Champions League

De eerste twee wedstrijden in de Champions League won PSG. In het Parc des Princes kregen Thibaut Courtois en Eden Hazard nog een bolwassing te verwerken. Het werd 3-0, waarin onder andere Thomas Meunier scoorde. Bij Galatasaray kende Paris een moeilijke wedstrijd, maar uiteindelijk trok het toch aan het langste eind; 0-1. Dankzij die twee overwinningen staat het eerste met vier punten meer dan eerste achtervolger... Club Brugge.

Toch lastige klip

Deze wedstrijd lijkt voor Club Brugge nog lastiger dan die in Santiago Bernabeu. Goed, het draait niet zoals het hoort bij Real en daar profiteerde Club Brugge optimaal van. Maar ondanks dat PSG in eigen land al twee keer verloor, draait de machine -net zoals die van Club- op volle toeren. De laatste twee wedstrijden won de club uit de Franse hoofdstad telkens met vier doelpunten. Op tien wedstrijden hield de defensie al zeven keer de rangen gesloten. Zowel aanvallend als verdedigend staat het blok sterk. 

STAND GROEP A

1.   Paris Saint-Germain   6

2.   Club Brugge               2

3.   Real Madrid                1

4.   Galatasaray                1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties