Toby Alderweireld heeft spijt dat hij België verliet voor Ajax

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties
Toby Alderweireld heeft spijt dat hij België verliet voor Ajax

Toby Alderweireld speelt momenteel voor het Engelse Tottenham Hotspur, voordien speelde hij onder andere bij Ajax. Maar voor hij naar Nederland trok, was de Antwerpenaar actief bij de jeugd van Germinal Beerschot. Op 15-jarige leeftijd zette hij de stap naar de Nederlandse hoofdstad.

Als hij het opnieuw kon doen, zou Toby Alderweireld België niet meer verlaten op zo een jonge leeftijd. Dat zegt hij in een interview met Knack. "Het is een geweldige club, begrijp me niet verkeerd. Maar ik was te jong en nog te afhankelijk voor die stap. Soms denk ik eraan dat ik dezelfde weg ook op een andere manier had kunnen afleggen."

In het begin was de jonge Toby heel enthousiast: "Ik dacht: 'Wauw, ik speel bij Ajax!', tot ik alleen op de trein zat richting Amsterdam als vijftienjarig kind. Ik begon na te denken over wat er mij nog allemaal te wachten stond. Ik was er niet klaar voor."

Thuis

De 30-jarige verdediger kon zich moeilijk aanpassen aan zijn nieuw leven: "Ik voelde mij lichaam zeggen: 'Ik wil dit niet. Het is te veel. Ik wil naar huis.'. Dat is een gevoel dat ik mijn grootste vijand niet toewens. Ik voelde me verloren in Amsterdam. Dat gevoel verdween langzaamaan, maar het is nooit weggegaan."

Na Ajax verdedigde de Rode Duivel de kleuren van Ateltico Madrid en Southampton alvorens hij naar Tottenham trok.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties