Oudste voetballer van 84 wil nog doorgaan en zoekt club

Dante Bellon
| 4 reacties
Oudste voetballer van 84 wil nog doorgaan en zoekt club
Foto: © SC

Voetballen op je vierentachtigste. Wie wil dat nu niet doen? Dickie Bortwick kan erover meespreken en zoekt een nieuwe club.

Dickie Borthwick is Engelands oudste voetballer. Volgende maand wordt hij maar liefst 84. Toch is hij nog niet van plan om de voetbalschoenen aan de spreekwoordelijke haak te hangen.

"Ik voel dat ik nog altijd 90 minuten meekan", vertelt Borthwick aan Sportbible. "Ik voel me nog zo gezond als een vis. In de tuin oefen ik nog elke dag om mijn conditie op peil te houden en trap ik geregeld de bal tegen de muur."

De 83-jarige is nu op zoek naar een nieuwe club. "Enkele veteranenteams hielden ermee op te bestaan. Er is er nog één over, maar het is niet eer hetzelfde zoals vroeger. Nu spelen er mannen mee onder de 40 jaar. Dat zijn geen veteranen. Maar ik wil me niet laten kennen en kan gerust nog negentig minuten aan, op mijn tempo uiteraard. Ik zoek dan ook een nieuwe club."

In meer dan 70 jaar speelde de man over 1600 wedstrijden. Daarin scoorde de Manchester Unitedsupporter zo'n 400 doelpunten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties