Oude gloriën Filip Daems vertelt over zijn carrière: "Ik heb er geen spijt van"

Nils Wens
| 1 reacties
Filip Daems vertelt over zijn carrière: "Ik heb er geen spijt van"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor onze rubriek "oude glorieën" hadden wij een afspraak met Filip Daems. De ex-speler van onder meer Mönchengladbach en Westerlo gaf meer uitleg over zijn hoogtepunten en zijn dieptepunten als speler.

Filip Daems heeft een mooie carrière achter de rug. Vooral in de Bundesliga maakte hij het mooie weer, want hij speelde tien seizoenen voor Borussia Mönchengladbach. In de Belgische competitie speelde hij voor Lierse en Westerlo. Bij de laatstgenoemde club heeft hij zijn carrière afgesloten. 

De verdediger heeft mooie momenten beleefd. "Mijn eerste profjaar en bekerwinst met Lierse was zeker een hoogtepunt. Ik had een aanpassingsperiode verwacht, maar ik speelde van in het begin veel mee bij Lierse. Ook de kwalificatie voor de Champions League met Mönchengladbach na een moeilijk jaar is één van mijn hoogtepunten."

Filip Daems kende ook een zeer moeilijk seizoen. "In 2006 heb ik bijna niet gespeeld door een blessure aan mijn achillespees en in hetzelfde seizoen zijn we gedegradeerd met Mönchengladbach", aldus de ex-verdediger.

Geen spijt van zijn keuzes

Hij heeft geen spijt van bepaalde keuzes in zijn carrière. "Ik kon soms naar een andere ploeg trekken, maar ik was iemand die niet snel vertrok als ik mij goed voelde bij een ploeg. In Westerlo hoopte ik een betere vorm te hebben dan dat ik had, maar ik heb zeker geen spijt van mijn beslissingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties