Analyse Roofe begint te scoren, maar... zou hij een beetje hulp niet kunnen gebruiken?

Roofe begint te scoren, maar... zou hij een beetje hulp niet kunnen gebruiken?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kemar Roofe scoorde donderdagavond zijn tweede en derde goal van het seizoen. Maar de aanvaller had het heel lang moeilijk om zijn stempel te drukken. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf, maar heeft hij niet wat extra hulp nodig?

Anderlecht wou per se een profiel zoals Roofe: snel, beweeglijk, veel loopvermogen en scorende kwaliteiten. Het enige wat hij ontbreekt zijn lengte en gewicht. Dat is al verschillende keren tot uiting gekomen. Anderlecht heeft niet de optie van met de lange bal te spelen, want Roofe moet het telkens afleggen tegen de kolossen die bij hem staan.

Donderdag waren dat Ngadeu (1m90) en Plastun (1m93). Die laatste heeft dus 15 centimeter lengtevoordeel op zijn tegenstander en een kilo of 20. Het principe is dat Roofe zich tussen de lijnen moet gaan ophouden, maar dan is er geen aanspeelpunt meer vooraan.

Thelin

Alle topclubs hebben zulke zwaargewichten in hun verdediging rondlopen: Deli, Mechele, Dewaest, Hoedt, Arslanagic, Liafis... Frank Vercauteren liet Roofe het tegen Gent alleen oplossen en dat deed hij ook. Maar in sommige omstandigheden zou hij wel gediend zijn met een bliksemafleider als Thelin voor en naast hem.

Iemand die een duel met de centrale verdedigers kan winnen. Thelin kreeg onder Vercauteren nog geen minuut speeltijd. "Te weinig laten zien op training", klonk het. Maar als 'facilitator' voor Roofe zou hij wel nog diensten kunnen bewijzen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties