"Nu supporters ook thuis tegen Genk iets gunnen": de bijzonder atypische cijfers van KAS Eupen onder de loep

Redactie
| 0 reacties
"Nu supporters ook thuis tegen Genk iets gunnen": de bijzonder atypische cijfers van KAS Eupen onder de loep
Foto: © photonews

KAS Eupen is misschien wel de meest atypische ploeg van 1A tot op heden. Het incasseerde al veel goals en scoorde er nog maar elf in dertien wedstrijden, maar doet het vooral op verplaatsing opperbest.

Met zeges op Cercle Brugge, op Oostende en nu ook op Kortrijk heeft het zich in veiliger wateren gespeeld. Met 13 punten zitten ze ondertussen al negen punten boven hekkensluiter Cercle Brugge. "Goed dat we twee punten op hen uitlopen, maar we willen niet naar beneden kijken", aldus Nils Schouterden.

"We hebben de kwaliteiten om hoger te mikken dan dat. Hoe hoog? Ik ga geen gekke uitspraken doen, maar we hebben een goede ploeg. We zijn bezig aan een goede reeks en willen die reeks zo lang mogelijk verder zetten."

Eerste thuiszege?

Een gevoel dat ook leefde bij Jonathan Bolingi - in Kortrijk nog goed voor twee doelpunten: "De automatismen zijn aan het komen. We hebben wat tijd nodig gehad, maar nu zijn we stilaan aan het roderen en beter aan het worden."

Toch hebben de Oostkantonners nog een werkpuntje. Ze pakten dit seizoen al meer punten in Jan Breydel (0-0 bij Club, een zege bij Cercle, goed voor 4 op 6) dan in het eigen Kehrwegstadion (3 op 18, nog geen zege). "We willen onze supporters tegen KRC Genk graag die eerste thuiszege geven, ze verdienen dat", besloot Schouterden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties