Interview Anthony Van Loo is aan zijn nieuwe leven begonnen: "Gelukkig, want ik liep thuis de muren op"

Anthony Van Loo is aan zijn nieuwe leven begonnen: "Gelukkig, want ik liep thuis de muren op"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedereen herinnert zich nog wel de schrikwekkende beelden van Anthony Van Loo die neerzeeg op het veld. Tot twee keer toe redde een defibrillator zijn leven. De nu 31-jarige ex-verdediger van onder meer KV Mechelen en KV Kortrijk heeft nu een nieuwe uitdaging gevonden.

"Sinds enkele maanden werk ik als vertegenwoordiger voor Beltona Belgium, een sportkledijmerk dat onder andere de uitrustingen van KV Kortrijk en Lokeren voor zich neemt", zegt Van Loo. "Ze hebben ook een grote kledingwinkel in Kortrijk en die vertegenwoordig ik ook. Een leuke combinatie."

Op 12 november 2018 kondigde Van Loo aan dat hij gedwongen stopte met profvoetbal. "Ik ben blij dat ik iets gevonden heb, want ik was thuis de muren aan het oplopen. Zeker in het begin was het moeilijk na zoveel jaar topsport. Naarmate de tijd vordert, leer je daar wel mee leven. Nu ik werk heb, is het allemaal veel makkelijker."

Thuis bij Kortrijk

En hij zit nog steeds in het voetbalmilieu, waar hij een graag geziene gast is. "Voor mij is dat toch wel heel belangrijk dat ik nog een link heb met het voetbal. In Kortrijk ga ik regelmatig nog eens koffie drinken met een aantal mensen als ik er moet zijn voor het werk. Ik heb me er ook altijd thuis gevoeld."

Met zijn hartkwaal is veel sporten niet meer aan de orde. "Af en toe ga ik wel nog eens padellen, maar lopen of zo doe ik niet meer. Voor de rest doe ik bitter weinig. Je moet het ook niet gaan opzoeken hé."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties