Huurling van Sint-Truiden trapt Djurgårdens IF naar de titel in Zweden

Simon Wauters

Djurgårdens IF heeft zich zaterdagnamiddag verzekerd van een twaalfde titel in Zweden. Een gelijkspel tegen IFK Norrköping volstond daarvoor op de slotspeeldag.

Het zag er nochtans al snel beroerd uit voor Djurgårdens. Na veertien minuten stond het al 2-0 in het krijt. De aansluitingstreffer viel vroeg in de tweede helft, na 65 minuten maakte Mohamed Buya Turay gelijk. Meteen ook de eindstand.

Buya Turay is een 24-jarige spits uit Sierra Leone. Hij werd sinds januari van dit jaar door Sint-Truiden uitgeleend aan de Zweden en keert in december terug naar Limburg. Buya Turay scoorde dit seizoen vijftien keer in negenentwintig competitiewedstrijden. Hij zou de Kanaries dit seizoen dus wel nog diensten kunnen bewijzen.