Roofe over zijn relatie met Kompany: "Bevriend? Als ik iets doe wat hem niet aanstaat, zal hij het me zeggen hoor"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Kemar Roofe is op kruissnelheid aan het komen bij Anderlecht

Roofe over zijn relatie met Kompany: "Bevriend? Als ik iets doe wat hem niet aanstaat, zal hij het me zeggen hoor"
Foto: © photonews

"The Roofe is on fire"... Het begint er steeds meer op te lijken. De Engelsman was de laatste weken al redelijk trefzeker voor Anderlecht. "Het balgevoel is terug na twee maanden frustratie dat ik niet kon spelen", knikte hij.

Roofe stond lang aan de kant met zijn enkelblessure, maar hij is zeker dat de goals nu elkaar gaan opvolgen. "Vorig seizoen maakte ik er in december vijf in vier matchen voor Leeds. Dit is mijn beste maand", lacht hij. "Ik weet dat ik geen traditionele spits ben. Ik ben geen twee meter en hou niet enkel ballen bij. Ik voetbal wel mee en ik beweeg veel. Een type Agüero? Misschien qua stijl, maar daar stopt het. Hij is één van de besten in de wereld."

Roofe haakt wel veel af en daardoor mist het spel van Anderlecht bij momenten diepgang. "Ik heb verschillende manieren om een defensie pijn te doen. Mijn enkels staan na elke match nog steeds vol blauwe plekken hoor. De Championship is daarin erg, maar in België gaat het er ook niet zacht aan toe. Dat wil toch zeggen dat verdedigers het moeilijk hebben?"

Vrienden met Kompany

Kompany haalde hem omdat hij perfect in zijn spelsysteem zou passen. "Ik kende Kompany niet, enkel vanop tv. Toen hij me opbelde was ik dan ook verbaasd. Dat hij mij kende... Zonder hem had ik nooit voor Anderlecht getekend. Mijn droom is in de Premier League spelen, maar voor Vincent wou ik wel naar Anderlecht komen en het avontuur aangaan."

Hij werd zelfs uitgenodigd op het Halloweenfeest van het dochtertje van Kompany. Toch wel speciaal in de relatie tussen een speler en een speler-manager. "Mijn dochter is bevriend met de kinderen van Kompany en mijn vrouw is bevriend met zijn vrouw. Trouwens, als ik iets doe wat hem niet bevalt, zal hij het me zeggen hoor. Buiten Anderlecht praten we nooit over voetbal. Het was een feestje voor onze kinderen. Ik kon mijn dochter toch niet alleen sturen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties