Marco van Basten ziet plaats voor Cercle Brugge in BeNeLiga: "Kleinste club heeft budget van vijftien miljoen"

Dante Bellon
| 22 reacties
Marco van Basten ziet plaats voor Cercle Brugge in BeNeLiga: "Kleinste club heeft budget van vijftien miljoen"
Foto: © Photonews

Afgelopen weekend heeft Marco van Basten zijn eigen visie van de feiten gegeven over een BeNeLiga. De oud-spits van Ajax en AC Milan ontwikkelde zijn eigen systeem waarin zelfs Cercle Brugge mee kan doen.

Het format zoals eerder al aangehaald werd van 18 ploegen, blijft. Ook dat van de tien Nederlandse en de acht Belgische clubs. Maar nu heeft Van Basten zijn eigen idee, zo vertelde hij bij FOX Sports.

Op basis van begrotingen zou Van Basten zijn Liga der Lage Landen zien. Voor België zijn dat Club Brugge, Standard, Antwerp, Anderlecht, Racing Genk, AA Gent, Charleroi en… Cercle Brugge, de rode lantaarn in de huidige Jupiler Pro League. Voor Nederland zouden Ajax, AZ, PSV, Feyenoord, Vitesse, FC Twente, FC Utrecht, FC Groningen, ADO Den Haag en SC Heerenveen de uitverkorenen zijn.

Grotere budgetten

"Onze buurlanden hebben betere competities. Op termijn is dat samen met België ook mogelijk. Meer tegenstand, beter voetbal, en dat zal de jonge talenten ook makkelijker hier houden. Bovendien zou de kleinste club van de competitie een budget hebben van 15 miljoen euro. Ongeveer drie keer meer dan nu. Meer geld betekent meer mogelijkheden, betere spelers en dus een betere competitie. En dat leidt tot meer succes en meer fans.”

Lagere divisies

Ook de voor de lagere divisies heeft Van Basten een oplossing klaar. "Het Belgische 1B en de Nederlandse Eerste Divisie zouden aantrekkelijker worden. Het extra geld dat de competitie zou opbrengen, zal de grote affiches voor die clubs dan compenseren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties