Interview Anderlechtse jongeling moet uit zijn schulp komen: "De staf heeft me gevraagd meer een leider te zijn"

Anderlechtse jongeling moet uit zijn schulp komen: "De staf heeft me gevraagd meer een leider te zijn"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

In een piepjong Anderlecht is het soms zoeken naar jongens die de kar trekken. Door de vele geblesseerden onder de 'anciens' moet er gekeken worden naar jongens met potentieel. Albert Sambi Lokonga is er daar één van.

Anderlecht heeft het moeilijk om matchen helemaal naar zich toe te trekken. Daardoor kwamen ze tegen Cercle Brugge en Zulte Waregem al in de problemen. "We moeten matchen doodmaken", knikt de 20-jarige middenvelder. "Dat heeft ook te maken met ervaring ja. Als het einde van een match nadert moet je al eens een bal vasthouden of in een hoek gaan kruipen."

Sleutelpositie

Daarover is ook al gesproken. Frank Vercauteren en Vincent Kompany vragen aan Lokonga om meer de ploeg bij de hand te nemen. "Vroeger zat ik in mijn eigen hoekje en analyseerde ik vooral mijn eigen match. De staf heeft me gevraagd om meer een leider te worden, gezien ik op een sleutelpositie speel. Al moet ik daar wel nog stappen in zetten", geeft hij toe. 

Zijn broer, Paul-José Mpoku, kan hem alvast wat tips geven, want die trekt de kar bij Standard. "Ik ben zo geen leider", lacht hij. "Polo is meer een prater dan ik. Ik moet het hebben van mijn technische kwaliteiten en zo het goeie voorbeeld geven. Het initiatief nemen als de ploeg in de problemen zit. Maar zoals gezegd: dat vergt nog wat werk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties