Cobbaut over kritiek op zijn selectie: "Boeit me niet!" en "Besef dat ik kan spelen? Ik besef amper dat ik hier ben"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 10 reacties

Elias Cobbaut is niet bezig met de kritiek op zijn selectie

Cobbaut over kritiek op zijn selectie: "Boeit me niet!" en "Besef dat ik kan spelen? Ik besef amper dat ik hier ben"
Foto: © photonews

Er was wel wat te doen over de oproep van Elias Cobbaut voor de Rode Duivels. Velen begrepen het niet, maar daar houdt de kersverse international zich niet mee bezig: "Ik ben hier nu en moet ervan genieten."

Voor Cobbaut was het zelf ook een verrassing. "Ik weet ook dat ik hoogtes en laagtes gekend heb bij Anderlecht. Maar ik moet naar de toekomst kijken. Ik speel nu toch al een aantal weken op een goed niveau en als de bondscoach je oproept, ga je daar geen vragen bij stellen", aldus de verdediger.

De kans is zelfs groot dat hij zaterdag minuten krijgt in de belangrijkste interland van de kwalificatie tegen Rusland. "Of ik dat besef? Ik besef zelfs nog niet dat ik hier ben", glimlachte hij. "Ik probeer er niet te veel mee bezig te zijn. Ik doe gewoon wat de bondscoach me vraagt en ik luister."

Kritiek

Uiteraard is het een unieke kans om zich te tonen, want de ouder wordende verdediging telt weinig linksvoetigen. "Dat ik linksvoetig ben, is zeker een voordeel, maar dat zal wel niet de enige reden zijn dat ik opgeroepen ben. Ik moet bewijzen dat ik er de komende jaren nog kan bij zijn. Maar nu moet ik vooral genieten."

En de kritiek, daar is hij niet al te veel mee bezig. "Ik luister naar de mensen die dicht bij mij staan. Ik ben hier nu en ik moet ervan genieten. Wat anderen over mij zeggen, boeit me niet. Of Kompany me raad gaf? (lacht) Ja, dat ik mijn kop niet moet laten zot maken door de andere spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties