Courtois na de vele kritiek die hij moest slikken al vijf matchen niet geklopt: "Ik weet dat ik één van de besten van de wereld ben"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 1 reacties

Thibaut Courtois zijn zelfvertrouwen is niet aangetast na de vele kritiek

Courtois na de vele kritiek die hij moest slikken al vijf matchen niet geklopt: "Ik weet dat ik één van de besten van de wereld ben"
Foto: © photonews

Thibaut Courtois heeft al het een en ander meegemaakt in Engeland, maar wat hij in Spanje allemaal al over zijn hoofd heeft gekregen, was toch ook nieuw voor de doelman. "Als je zelf zegt één van de besten van de wereld te zijn, word je zo ook beoordeeld", haalt hij de schouders op.

Ooit kreeg Edwin van der Sar de bijnaam 'IJskonijn', maar die mag nu gerust naar Courtois gaan. Op en naast het veld... Het glijdt allemaal zo makkelijk van hem af. "Die kritiek in de Spaanse pers? Pfff, ik let vooral op wat de trainer zegt. Voor de rest heb ik een eigen persverantwoordelijke die zich daarmee bezig houdt. Hij leest de media en verwittigt me als er iets is waarop gereageerd moet worden", aldus Courtois.

"Sommige van die journalisten moeten elke dag tien bladzijden over Real Madrid vullen en dan is het makkelijk om wat polemiek te creëren. Trouwens, het is niet omdat je voetbalkenner bent, dat je iets weet over doelmannen. Dat is een vak apart. Ze analyseren ook niet hoe een doelpunt tot stand komt."

Ik luister enkel naar de trainer en mijn ploegmaats

"Kritiek omdat je goals slikt, is makkelijk. De laatste vijf matchen is dat gekeerd omdat ik geen enkele goal heb binnen gekregen. Maar ik denk dat ik op hetzelfde niveau zit als in die andere matchen. Ik luister enkel naar de trainer en mijn ploegmaats. Wat Zidane zegt? Hij ziet op training ook dat ik moeilijke ballen pak. Hij heeft ook altijd vertrouwen in mij gehouden. Hij weet ook dat er op matchen fouten kunnen gebeuren..."

Courtois maakt er zich dus niet druk in. "Voor een keeper is elke goal er één te veel. Dan denk je al snel 'het gaat weer mijn schuld zijn'. Maar zo mag je niet denken, daar moet je bovenstaan. Ik zie mezelf ook als één van de besten van de wereld. Als je dat zegt, leg je de lat ook hoog voor jezelf en voor de mensen die je moeten beoordelen. Ik weet dat ik één van de besten ben, dat zelfvertrouwen moet je hebben om te presteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties