Club Brugge voert het klassement van 'territoriale dominantie' aan voor Gent en Standard, Waasland-Beveren is hekkensluiter
Florent Malice
Florent Malice
| 8 reacties

Club Brugge leidt het klassement van "territoriale dominantie" voor Gent en Standard, Waasland-Beveren is hekkensluiter

Club Brugge voert het klassement van 'territoriale dominantie' aan voor Gent en Standard, Waasland-Beveren is hekkensluiter
Foto: © photonews

Club Brugge voetbalt autoritair en kampeert vaak rond het doel van de tegenstander. Dat wordt bewezen door cijfers van voetbalobservatorium CIES.

CIES, het observatorium voor Europees voetbal, heeft een klassement opgesteld van voetbalploegen op basis van hun territoriale dominantie. Daarvoor werd het aantal geslaagde passen in het offensieve derde vergeleken met het aantal geslaagde passes van de tegenstander in de eigen gevarenzone.

In de Jupiler Pro League staat Club Brugge daarin autoritair aan de leiding, gevolgd door Gent, Standard, Anderlecht, Genk en Antwerp. Blauw-zwart gaf 164 passes in de gevarenzone van de tegenstander en gaf 72 'gevaarlijke passes' weg. Dat komt neer op een ratio van 2.26.

Waasland-Beveren heeft het laagste ratio, maar scoort niet het slechtst in Europa. Het Schotse Hamilton heeft een ratio van 0.39 en Newcastle 0.41. Manchester City (3.55) is de beste leerling van de klas en Ajax (220) gaf de meeste passes in het vijandelijke derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties