Henry officieel voorgesteld bij zijn nieuwe club: "Mooie ervaring gehad in België, minder mooie in Monaco"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Thierry Henry werd aan de zijde van Olivier Renard officieel voorgesteld bij Montreal Impact

Henry officieel voorgesteld bij zijn nieuwe club: "Mooie ervaring gehad in België, minder mooie in Monaco"
Foto: © photonews

Thierry Henry is officieel voorgesteld als de nieuwe coach van het Canadese Montreal Impact. Het is zijn tweede job als hoofdcoach.

Thierry Henry werd bij Montreal Impact voorgesteld voor de pers met een Belg aan zijn zijde. Olivier Renard is sinds kort immers sportief directeur bij Montreal Impact. Henry ligt dus officieel onder contract bij de Canadese club. Over de termijn van de deal is nog niet gecommuniceerd, maar wellicht loopt het contract in 2021 af.

"Toen ik hier met New York Red Bull (Henry speelde van 2010 tot 2014 in de MLS, nvdr.) kwam voetballen werd ik verliefd op deze stad", verklaarde Henry zijn keuze voor Montreal Impact. "Ik weet dat het voetbal in Noord-Amerika aan het groeien is."

Voor Henry is het pas de tweede job als hoofdtrainer. Eerst werkte hij als assistent van Roberto Martinez bij de Rode Duivels om vervolgens T1 te worden bij Monaco. Daar hield hij het amper twintig matchen vol. "Daar heb ik veel uit geleerd, maar ik blijf veel respect hebben voor die club. Het was niet zo'n mooie ervaring. Bij België had ik dat wel", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties