Vercauteren over zijn jonge centrale verdediging: "Cobbaut kan en moet nog beter"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Vercauteren over zijn jonge centrale verdediging

Vercauteren over zijn jonge centrale verdediging: "Cobbaut kan en moet nog beter"
Foto: © photonews

Door de afwezigheid van Philippe Sandler en Vincent Kompany heeft Anderlecht noodgedwongen een nieuw centraal koppel ontdekt. Niet slecht, want Elias Cobbaut werd intussen international en Marco Kana wordt gezien als de 'next big thing'.

Een verdediging met twee 17-jarigen, een 21-jarige en een 20-jarige, je ziet het niet bij veel clubs. De ervaring die Cobbaut meekreeg bij de Rode Duivels moet hem nu helpen. "Of hij anders is teruggekomen? Ik wil geen andere zien", aldus Frank Vercauteren. "Ik wil dat hij dat nu wel van zich afzet. Nu hij international is, heeft hij een ander statuut en daar moet hij aan beantwoorden."

"Ik wil hem zien doorgaan zoals hij de laatste weken bezig was. Hij moet en kan nog beter. Voor een coach is het wel heel aangenaam om je jongens te zien evolueren naar international. Maar dan wordt de lat ook wel hoger gelegd", knikte Vercauteren.

Naast hem staat de 17-jarige Kana dan weer elke week zijn mannetje. "Ik ben niet verrast. Kijk, hij is heel goed bezig. Dat is positief voor een positie waar hij niet voor is opgeleid. Maar nu wil ik zijn evolutie zien. Want het gaat heel snel de andere kant ook op. Nu worden zijn positieve punten benadrukt, maar wat als hij straks eens een foutje maakt? Dan gaat de buitenwereld snel zeggen: hij kan dit en dat niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties