🎥 Dit staat er nog allemaal op het spel dinsdag in de Champions League, en het is niet mis!

Dante Bellon
| 0 reacties
🎥 Dit staat er nog allemaal op het spel dinsdag in de Champions League, en het is niet mis!

Terwijl de EK-kwalificaties al achter ons liggen, is het kampioenenbal van de UEFA nog volop bezig. En de spannende fase begint er zowaar aan te komen. Dit staat er nog op het spel in de groepen die dinsdag aan bod komen.

Groep A

In de groep van Club Brugge kan vanavond de beslissing vallen over de plekken. Met 12 punten lijkt PSG de groepswinst op zich te gaan nemen. Maar dan moet het minstens een punt pakken op het veld van Real Madrid. In de heenwedstrijd scoorde Thomas Meunier en verpulverde hij Hazard & co.

Als het dat doet en Club Brugge wint in Istanbul, dan zal de laatste wedstrijd in Jan Breydel een rechtstreeks duel worden om de tweede plek. Club is dus genoodzaakt om de drie punten mee naar huis te nemen wil het nog kans maken op de tweede plek. Al heeft het dat vanavond niet zelf in handen.

De winnaar van Galatasaray-Club Brugge doet een uitstekende zaak voor Europees overwinteren. Voor de Turken zal dat maximaal de Europa League zijn. 

Stand in groep A

PSG - 12

Real Madrid - 7

Club Brugge - 2

Galatasaray - 1

Groep B

In groep B wordt het vooral uitkijken naar José Mourinho en zijn Tottenham. De Londense club staat op een veilige tweede plek met vier punten meer dan Rode Ster en speelt thuis tegen de laatste, Olympiakos.

Als Tottenham de groep nog wil winnen, moet het hopen op een puntenverlies van Bayern bij Olympiakos. Dan ligt op de laatste speeldag in een rechtstreeks duel nog alles open. Maar dan moeten de Spurs wel eerst voorbij de Serviërs en moet het met minstens vijf doelpunten verschil winnen van Bayern.

Olympiakos moet hopen dat Rode Ster punten laat en zelf minstens een punt pakken in Londen. Enkel de Europa League is het hoogst haalbare voor de Grieken. Rode Ster kan nog tweede worden.

Stand in groep B

Bayern München - 12

Tottenham - 7

Rode Ster - 3

Olympiakos - 1

Groep C

In groep C is enkel de quasi uitschakeling van Atalanta al een feit. De Italiaanse club van Timothy Castagne kon nog maar één punt pakken en kan enkel nog hopen op de derde plek. Maar dan moet de Rode Duivel eerst voorbij Dinamo Zagreb om nog een waterkans te behouden.

Manchester City ontvangt in eigen huis Shakhtar Donetsk. Kevin De Bruyne is niet enkel de leider op het veld, maar ook in groep C met zijn team. De Citizens staan met vijf punten voorsprong aan kop en hebben aan een punt genoeg voor groepswinst. 

Stand in groep C

Manchester City - 10

Shakhtar Donetsk - 5

Dinamo Zagreb - 5

Atalanta - 1

Groep D

In groep D strijden Juventus en Atletico nog allebei om de eerste plek. Het Allianz Stadium is dan ook de perfecte arena voor beide clubs om die strijd te beslechten. Als Juventus wint, dan heeft het de eerste plek te pakken. Als Atletico wint dan komen beide clubs op 10 punten en zal de laatste speeldag uitsluiting brengen.

Zowel Bayer Leverkusen als Lokomitiv Moskou kunnen nog tweede worden, maar dan moet er één van de twee clubs winnen vanavond en hopen dat Juve wint van Atletico. Anders wordt het een duel om de derde plek en de zestiende finale van de Europa League.

Juve-Atalanta, Lokomotiv-Leverkusen

Stand in groep D

Juventus - 10

Atletico Madrid - 7

Lokomotiv Moskou - 3

Bayer Leverkusen - 3

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 1/8 Finales (H)

Nieuwste reacties