📷 Dag op dag drie jaar na vliegtuigcrash, nu ook degradatie voor Chapecoense

Dante Bellon
| 1 reacties
📷 Dag op dag drie jaar na vliegtuigcrash, nu ook degradatie voor Chapecoense
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is dag op dag drie jaar geleden dat de voetbalwereld geschokt werd door de vliegtuigcrash van LaMia Airlines vlucht 2933. Bijna de hele ploeg van het Braziliaanse Chapecoense kwam daarbij om het leven. Exact drie jaar later is de club ook gedegradeerd.

Het zat er al langer aan te komen, maar sinds woensdagnacht is het ook officieel. De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense degradeert naar de tweede divisie in het Braziliaanse voetbal. De club uit het Zuiden van Brazilië verloor met 0-1 van Botafogo, dat daarmee het lot bezegelde.

Dag op dag drie jaar geleden kwam Chapecoense in het nieuws door een vliegtuigcrash waar bijna heel het team bij om het leven kwam. Door onder meer de vele steun van andere clubs, kreeg Chape spelers ter beschikking. Drie jaar later is de degradatie een feit.

Excuses

De Verdão konden nog maar zes keer winnen dit seizoen, in tegenstelling tot negentien nederlagen. Coach Marquinhos Santos was dan ook heel aangedaan. "Mijn excuses aan al deze mooie fans. We zullen nu opnieuw bouwen en we gaan sterker terugkeren."

Fans

De club zelf liet via sociale media weten dat het enkel met de steun van alle supporters er weer bovenop kan geraken. "Ondanks de moeilijke periode zullen we sterker terugkeren. Dat kan enkel maar met de kracht van deze fans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties