Janssens en De Norre zijn Brys dankbaar voor periode bij STVV: "Ofwel iedereen, ofwel niemand, dat is Brys"

Janssens en De Norre zijn Brys dankbaar voor periode bij STVV: "Ofwel iedereen, ofwel niemand, dat is Brys"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan Genk en STVV weer tegenover elkaar in de Limburgse derby. De rivaliteit tussen beide teams is groot, maar met Casper De Norre en Wolke Janssens staan er ook twee vrienden tegenover elkaar. En die wilden wel nog eens terugkomen op wat ze van Marc Brys leerden.

Beiden hebben veel respect voor Brys, die de teamgeest er met de zware hamer inklopte. “Ik herinner me dat we een trainingspartijtje wonnen en dat de winnaar de volgende voormiddagtraining mocht overslaan", vertelt De Norre in HBvL.

"Ik bleef de dag erna dus thuis, maar kreeg al snel een sms van een ploegmaat dat ik toch maar best snel naar de club moest komen omdat de coach niet 'happy' was. Toen sprak hij ons toe dat we duidelijk nog niet één team vormden. We hadden namelijk voor de andere groep ook een vrije voormiddag moeten vragen. Ofwel iedereen, ofwel niemand. Dat was Brys.”

Janssens vult aan: “Alles moest in team gaan. Zelfs opwarmen moest door iedereen op hetzelfde tempo gebeuren. Dat teamgevoel zit erin geslepen en dat zal nu ook niet gauw verdwijnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties