Interview KV Mechelen in een dip: "Niet erg, hun seizoen kan toch niet meer stuk"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 11 reacties

Eddy Snelders ziet KV Mechelen meespelen voor top zes tot het einde

KV Mechelen in een dip: "Niet erg, hun seizoen kan toch niet meer stuk"

KV Mechelen is dit weekend uit de top zes gevallen. Niet dat ze zich daar veel van aantrekken, want play-off 1 halen was voor de start van het seizoen niet meteen de doelstelling. Alles mag en niks moet meer voor Malinwa dit seizoen... "Ze hebben een superseizoen", knikt analist Eddy Snelders.

Het is een beetje zoals vorig seizoen in 1B. In de tweede periode hadden de tegenstanders toen ook door hoe KV Mechelen precies speelt. Als je Joachim Van Damme lam legt, ben je al een heel eind op weg. De flankspelers snijden dan weer veel naar binnen en dat is ook verdedigbaar.

Wouter Vrancken zal dus een andere aanpak moeten verzinnen om verrassend uit de hoek te komen, maar hij heeft daarvoor de tijd. "KV Mechelen is nooit in de problemen gekomen en zal ook geen problemen meer kennen dit seizoen", aldus Snelders. "Ze hebben een superseizoen gehad tot nu toe. Niemand heeft ook gezegd dat de top zes mogelijk was met die toch wel smalle kern."

Meespelen tot het einde

"Zich handhaven bovenaan lijkt me moeilijk. Ze waren vroeg in het seizoen in vorm en kennen nu een dip. Dat is niet verwonderlijk. Maar met al die punten die ze al pakten, kunnen ze daar wel doorheen. Trouwens, ik zie ze er misschien niet in eindigen, maar ze zullen wel tot in het slot van de reguliere competitie meespelen voor die top zes. Dat is schitterend voor hen, zeker met hun publiek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties