🎥 10 jaar geleden maakte Bolat zich onsterfelijk in Luik
Dennis Rosiers
| 0 reacties

10 jaar geleden maakte Bolat zich onsterfelijk in Luik

🎥 10 jaar geleden maakte Bolat zich onsterfelijk in Luik

Het is maandag dag op dag tien jaar geleden dat Sinan Bolat zijn heldenstatus verwierf in Luik. Met een knappe kopbal diep in blessuretijd loodste hij Standard in extremis naar de Europa League. Voor tegenstander AZ zat het Europese avontuur er op.

Standard maakte zich na zijn landstitel een seizoen eerder op voor de poulefase van de Champions League. Arsenal, Olympiakos en AZ zijn de tegenstanders van de Rouches. Op de eerste speeldag begon Standard furieus tegen Arsenal, maar ondanks een heel vroege 2-0 voorsprong ging de ploeg van coach Laszlo Bölöni alsnog met 2-3 ten onder.

In Alkmaar pakten de Rouches in blessuretijd een punt bij AZ. Niemand die toen wist dat hetzelfde scenario zich enkele maanden later opnieuw zou afspelen. Op bezoek bij Olympiakos en Arsenal gingen de Rouches ten onder.

Op Sclessin boekte Standard een levensbelangrijke zege tegen Olympiakos. Via doelpunten van Mbokani en Jovanonvic werd het 2-0. Op de slotspeeldag volstond in de thuismatch tegen AZ een gelijkspel om zich van de derde plaats in de poule en het bijhorende ticket voor de Europa League te verzekeren.

Die wedstrijd begon dramatisch voor Standard. Jeremain Lens werkte vroeg in de partij in doel na een knappe voorzet van… Sebastien Pocognoli, die in januari naar Standard zou vertrekken.

AZ, met Moussa Dembele en invaller Maarten Martens tussen de lijnen, leek het geluk aan haar zijde te hebben en de derde plaats van Standard af te snoepen, maar dat was buiten Sinan Bolat gerekend. In de absolute slotfase bezorgde hij Standard een delirium door een vrije trap van Benjamin Nicaise wel erg knap voorbij Sergio Romero in doel te koppen. De emotionele viering achteraf staat bij velen op het netvlies gebrand.

Geniet er hier nogmaals van:

Knap parcours in Europa League

Standard overwinterde daardoor in de Europa League en schakelde achtereenvolgens Red Bull Salzburg en Panathinaikos uit. De kwartfinale was de eindhalte voor de Rouches. HSV, met onder meer Ruud Van Nistelrooy in de rangen, won zowel uit als thuis van het Standard van onder meer Witsel, Defour, Carcela, Mangala en De Camargo. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties