Welke pasmunten kan Anderlecht in de strijd gooien voor Boli? En welke wilt STVV?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties

Welke overbodige spelers kan Anderlecht betrekken in de deal met Boli en STVV?

Welke pasmunten kan Anderlecht in de strijd gooien voor Boli? En welke wilt STVV?
Foto: © photonews

Yohan Boli is een gegeerde spits dezer dagen. De topscorer van STVV verlaat de club in januari, tenzij ze hem na juni gratis laten vertrekken. Anderlecht is een van de topkandidaten om hem in te lijven en beschikt over enkele overbodige spelers die ze als pasmunt kunnen gebruiken in de deal.

Naast Anderlecht tonen ook Club Brugge en enkele buitenlandse teams interesse in Yohan Boli van STVV. Dat komt de Limburgers goed uit, want hoe groter de vraag naar de spits, hoe hoger de transferprijs. Paars-wit lijkt topkandidaat (Boli droeg dinsdag een shirt van Anderlecht op sociale media), maar de vraagprijs van 2,5 à 3 miljoen euro kan een struikelblok vormen.

De kas van RSCA puilt niet uit, integendeel, al beschikt de club wel over een andere vorm van kapitaal: een heel brede kern, met daarin enkele overbodige spelers. Dit achttal komt in aanmerking: Makarenko, Musona, Chipciu, Saief, Thelin, Gerkens, Adzic en Bakkali.

Natuurlijk is niet iedereen geschikt voor de Kanaries. Makarenko zou bijvoorbeeld wel zijn plaats hebben bij een ploeg in de middenmoot, maar de kern van de Zuid-Limburgers telt al voldoende centrale middenvelders. Hetzelfde geldt voor de wingpositie, die niet voorkomt in het systeem van STVV. Tenzij de volgende trainer -als Hayen niet aanblijft als T1- anders beslist. Bakkali en Musona vallen dus ook af. Adzic heeft nog niet bewezen dat hij het niveau aankan.

Wie dan wel?

Saief, Chipciu, Gerkens en Thelin blijven nog over. Gerkens zou zeker een versterking zijn voor STVV, maar Anderlecht hangt er een hoog prijskaartje aan. Het zelfde geldt voor Thelin, die wel onmiddellijk de plaats van Boli kan innemen natuurlijk. En dan zijn er natuurlijk ook nog de spelerslonen...

Dan zijn Saief en Chipciu nog de meest plausibele pistes. Eerstgenoemde kan de rol van linkerverdediger op zich nemen in een vijfmansverdediging en de Roemeen de rechterflank. Ze passen binnen de speelwijze van Sint-Truiden en zijn gebrand om nog eens in competitie te spelen. Saief heeft al meer dan 100 matchen in de Pro League op zijn teller en Chipciu net geen 50. Ze kunnen dus ook voor extra ervaring zorgen binnen de ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties