Analyse Hoe Lokeren zichzelf heeft vastgereden: amper nog recht te trekken
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 7 reacties

Lokeren draagt nog steeds de gevolgen van de investeringen uit het verleden

Hoe Lokeren zichzelf heeft vastgereden: amper nog recht te trekken

Sporting Lokeren heeft zichzelf in de vernieling gereden. En dat is geen proces van één of twee jaar, maar dat is al een hele tijd aan de gang. Nu mecenas Roger Lambrecht er niet meer is, wordt het moeilijk om dat recht te trekken.

Louis De Vries, de nieuwe voorzitter, is er immers de man niet naar om geld te blijven pompen in de club. Lambrecht trok al gauw de portefeuille eens op als er problemen waren of er moest toegestoken worden om een transfer te regelen. De bandenmagnaat wist op het einde ook wel dat hij dat beter niet deed, maar de clubliefde was groter.

Onderschatting

De Vries haalde deze zomer negen nieuwe spelers, waarvan zeven transfervrij. Voor de andere twee betaalde hij 200.000 euro. Maar of er een evenwichtige kern is samengesteld, dat is een andere vraag. Met Seth De Witte en Jelle Van Damme kwamen er twee strijders, maar er werd niet geïnvesteerd in aanvallende slagkracht.

Te weinig creativiteit en te weinig doelpuntenmakers: 16 goals gemaakt en 30 tegen. Probeer daar maar eens een match mee te winnen. Welgeteld drie van de 17 gewonnen en vijf gelijk, goed voor 14 punten. Zoals elke ex-eersteklasser heeft Lokeren 1B onderschat, maar wel bijzonder zwaar.

Klein budget

Het klonk begin dit seizoen al dat er met een beperkt budget zou gewerkt worden. Dat is al een teken aan de wand, gezien elke andere 1B-club sponsors uit het buitenland heeft. OHL, Beerschot, Westerlo... Allemaal hebben ze buitenlandse investeerders die de portefeuille open trekken wanneer nodig. 

Om nog enige kans te maken om een tweede degradatie te vermijden, moet Lokeren nu rechtzetten wat het in de zomer naliet te doen: een scorende spits halen. En liefst geen Montenegrijn of Sloveen die de competitie niet kent. Maar ja, dan komen we weer bij het financiële plaatje...

Lokeren heeft een tijdje boven zijn stand geleefd toen het play-off 1 gehaald had. Daar voelen ze nu nog steeds de gevolgen van. Toenertijd dachten ze zich te kunnen opwerken tot een ploeg die steeds in linkerkolom zou meestrijden. Maar als de transfers dan niet brengen wat je ervan verwacht, heb je een probleem. De hoge loonkosten hebben diepe putten geslagen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties