Nummer 27 in aantocht? Deze club is al sinds 2006 ongeslagen in Europa
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Nummer 27 in aantocht? Espanyol Barcelona is al sinds 2006 ongeslagen in Europa

Nummer 27 in aantocht? Deze club is al sinds 2006 ongeslagen in Europa
Foto: © photonews

U zou ongetwijfeld Barcelona, Real Madrid of PSG zeggen als u de vraag "wie is het langst ongeslagen in Europa" hoort. Maar dat is niet zo. Er is namelijk een club die met 26 ongeslagen wedstrijden op rij beter doet dan alle groten.

Waar moet u het gaan zoeken? Wel, toch in Barcelona. Maar aan de andere kant van de stad. Espanyol Barcelona heeft al 26 wedstrijden op rij niet meer verloren in Europa. Een reeks die Los Periquitos maar al te graag willen verderzetten tegen CSKA Moskou.

Espanyol is namelijk al zeker van een plek in de tweede ronde van de Europa League, maar de status en de eer lijkt de club hoog in het vaandel te dragen. Het is namelijk al van Schalke in februari 2006 geleden dat er nog eens een club kon winnen van de Barcelonezen. Zelfs Zulte Waregem kon eind 2006 niet winnen van Espanyol: 6-2. De Spaanse club verloor dat seizoen de finale van... Sevilla. 

Dit seizoen speelde Espanyol drie voorrondes en blijft het ongenaakbaar. Zelfs het Hongaarse Ferencvaros kon de Spanjaarden niet ontwrichten. In de 96e minuut zorgde Sergi Dader voor de gelijkmaker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 1/16 Finales (H)

Nieuwste reacties