Roman Bezus vindt spelplezier terug in de basis: "Gent-fans bezorgen me kippevel"

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties
Roman Bezus vindt spelplezier terug in de basis: "Gent-fans bezorgen me kippevel"
Foto: © photonews

Roman Bezus komt de laatste weken weer meer aan spelen toe bij AA Gent. Even leek het erop dat de Oekraïner een uitweg aan het nemen was bij de Buffalo's, maar door onder meer de afwezigheid van de onfortuinlijke David heeft hij weer een plek in de basis.

Jonathan David zit momenteel in Canada om bij zijn familie te zijn. De jonge Canadees verloor vorige week zijn moeder en kreeg van de club de tijd om dat te verwerken. Roman Bezus krijgt door die afwezigheid weer volop zijn kans in de elf van Jess Thorup op de tien, al speelt hij met negen.

"Een atypische nummer tien? Zo mag je me wel noemen. Eentje die zich niet inhoudt om het vuile werk op te knappen.", legt Bezus uit in Het Nieuwsblad. En dat is ook de Gent-fans niet ontgaan. "Hun luide aanmoedigingen bezorgen me kippevel. Als een speler zegt dat hem dat niets doet; geloof hem niet. Ik krijg er vleugels van."

Afstandschoten

Ondertussen heeft de 29-jarige Oekraïner al twee doelpunten op het conto staan. "ik scoorde telkens met een verre knal, maar ik heb eigenlijk niet zo'n goed schot", lacht hij. "Maar dankzij techniektrainer Thomas Matton begint het wel aardig te lukken nu."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties