Wie is de meest en minst efficiënte ploeg uit de Jupiler Pro League? Enkele opvallende vaststellingen

Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 1 reacties
Wie is de meest en minst efficiënte ploeg uit de Jupiler Pro League? Enkele opvallende vaststellingen
Foto: © photonews

Wie is de meest efficiënte ploeg van de Jupiler Pro League? Dat wilde het CIES wel eens onderzoeken. En er kwamen enkele verrassende constataties uit het onderzoek.

Het CIES maakte een vergelijkende studie tussen het aantal punten dat een team per wedstrijd weet te pakken en het aantal punten dat ze zouden moeten pakken, gebaseerd op een aantal statistieken die hun dominantie moeten weergeven.

Er wordt daarbij gekeken naar balbezit, schoten op doel (en de afstand van doel daarbij) en dergelijke meer. Dat Cercle Brugge er slecht uitkomt, lijkt niet meteen een verrassing: zij hadden dubbel zoveel punten moeten hebben dan ze momenteel hebben.

Volgens de statistieken zou STVV de rode lantaarn moeten dragen, terwijl Cercle Brugge ook Waasland-Beveren voor zich zou laten. Michel Preud'homme heeft bovendien een punt als hij zegt dat het zijn team mangelt aan efficiëntie, want ook zij pakken 0.19 punten per match minder dan voorzien.

Bovenaan staat KV Mechelen. Volgens de statistieken zouden ze maar 13e mogen staan, maar ze staan toch maar knap gedeeld zesde momenteel. Naast STVV komen verder ook Club Brugge en Antwerp als efficiënt uit de berekeningen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties