Alderweireld verwelkomt zoontje Jace op de wereld

Redactie
Alderweireld verwelkomt zoontje Jace op de wereld
Foto: © Photonews

De competities in Europa zijn opnieuw begonnen en dat wil zeggen dat er heel wat nieuws is. Wij houden u via dit overzicht ook op de hoogte van de kleine nieuwtjes die er dagelijks te rapen vallen.

Alderweireld verwelkomt zoontje Jace op de wereld

Toby Alderweireld is vader geworden van een zoontje Jace, een valentijnskind. De verdediger van Tottenham en de nationale ploeg had al een dochter.

Sprokkels

Son dan toch het leger in

Heung-Min Son leek door enkele knappe prestaties zijn legerdienst te kunnen ontlopen, maar deze maand zal hij alsnog verwacht worden in Zuid-Korea. Dat heeft Tottenham inmiddels ook bevestigd.


Coach van de Spaanse grote drie overleden

Radomir Antic is op 71-jarige leeftijd overleden. De coach was doorheen zijn carrière coach bij zowel Real Madrid, Atlético Madrid als Barcelona - iets wat niet veel mensen kunnen zeggen uiteraard. 


Eupen introduceert voetbal voor ouderen

KRC Genk sprong al in de dans, maar ook KAS Eupen gaat nu aan de slag met voetbal voor mensen boven de 55 jaar. 


Bayern hervat 'groepstraining'

De spelers hebben op maandag 6 april voor het eerst in lange tijd weer samen op het oefenterrein gestaan. Weliswaar in kleine groepjes, om de regels van social distancing te respecteren.


Xavi gaat een miljoen euro doneren

Xavi Hernandez, de gewezen middenvelder van FC Barcelona laat zijn groot hart zijn. De 40-jarige Spanjaard gaat een miljoen euro doneren voor de strijd tegen het coronavirus.


Verenigde Arabische Emiraten schuiven bondscoach na 5 maanden opzij

Ivan Jovanovic is niet langer de bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De 57-jarige Serviër volgde Bert Van Marwijk op en was nog maar sinds december in dienst.


Raman en co gaan maandag in groep trainen

Schalke 04 zal maandag in groep trainen. De groepjes zullen wel maar uit maximum zeven spelers bestaan en de spelers moeten voldoende afstand houden. Schalke 04 is de club van Benito Raman.


Ierland heeft nu al nieuwe bondscoach

Het uitstel van het EK 2020 naar de zomer van 2021 zorgt bij diverse landen voor problemen in verband met contracten van de bondscoach. Bij Ierland is de knoop doorgehakt: Stephen Kenny neemt over en moet het land naar het EK loodsen via de barrages.


UEFA bekijkt opties om Europees seizoen uit te spelen

De UEFA bekijkt alle opties momenteel. Daarbij ligt mogelijk ook een Final Four van de Champions League opnieuw op tafel.


Bekende ref in Duitsland pakt nu zelf rode kaarten ... in FIFA

De bekende ref Deniz Aytekin is dankzij zijn zoon van twaalf ondertussen beginnen FIFA spelen. "Ik kom vaak te laat in mijn tackles en heb al veel rode kaarten gepakt", klinkt het in BILD.


FIFA gaat ook maatregelen treffen

Ook de FIFA is nu volop bezig met kijken naar maatregelen in nasleep van het coronavirus. Zo wordt aangewezen om geen wedstrijden te spelen in juni 2020 in de internationale kalender die er dan is.


Gaat de maximumleeftijd voor Olympisch voetbaltoernooi omhoog?

Het Olympisch voetbaltoernooi zal niet in 2020, maar wel in 2021 worden gespeeld. En dat heeft mogelijk ook zijn gevolgen op de leeftijden. Normaal gezien mogen spelers tot 23 jaar meespelen in dat toernooi, maar dat zal mogelijk 24 jaar worden. De FIFA zal daarover samen zitten.


Waasland-Beveren laat Kobayashi naar huis vertrekken

Waasland-Beveren heeft volgens Het Laatste Nieuws toestemming gegeven aan Yuki Kobayashi om terug te keren naar zijn eigen land. 


'Gek plan Premier League-club'

In de Engelse media een wel héél vreemd bericht: minstens één club uit de Premier League zou voorgesteld hebben de competitie uit te spelen in China. 


Wat met Eredivisie?

De Eredivisie gaat vooralsnog door, maar AZ, PSV en Ajax zouden er liefst mee ophouden. Feyenoord vindt het nog te vroeg om te beslissen.


KAS Eupen heeft nieuwe chef opleiding

Bernd Rauw is de nieuwe chef opleiding bij KAS Eupen. Dat laat alvast Het Laatste Nieuws weten. Rauw is een ex-jeugdspeler van Standard.


Ploegmaat Vermaelen heeft corona

Met Gotoku Sakai is nu ook een ploegmaat van Thomas Vermalen bij het Japanse Vissel Kobe besmet geraakt met corona.


Genk laat wie wil naar huis trekken

Ook bij KRC Genk hebben ze inmiddels besloten dat de buitenlanders die dat willen naar hun eigen land mogen afreizen in afwachting van het einde van de coronacrisis. Ze zullen wel intensief opgevolgd worden.


UEFA komt deze week samen, plan ligt op tafel

De UEFA zal deze week via een nieuwe conference call bekijken wat er mogelijk is voor de afwikkelingen van de diverse Euroepse competities. UEFA-baas Ceferin trekt daarbij de kaart dat alles voor 30 juni moet afgehandeld zijn - de Premier League had al een plan tot half juli klaarliggen.


Drukke agenda voor Pro League donderdag

Donderdag staat een ­nieuwe raad van bestuur van de Pro ­League geprogrammeerd. Het zal een videoconference call worden met een héél drukke agenda. De toekomst van de competitie, de afwikkeling van dit seizoen én een en ander over de tv-gelden. 


Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties