Drukt Club Brugge nog door voor oude bekende? Na 0 goals in 498 minuten in het buitenland is het misschien wel hét moment

Drukt Club Brugge nog door voor oude bekende? Na 0 goals in 498 minuten in het buitenland is het misschien wel hét moment

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ziet deze zomer vermoedelijk Diatta en Dennis vertrekken en dus moet er aanvallend versterking komen. Alle opties worden daarbij opengehouden.

Een van de opties die de voorbije maanden en jaren al meermaals naar boven is gekomen en deze zomer opnieuw, is die van Nana Ampomah, de ex-speler van Waasland-Beveren die daar ook al onder Philippe Clement speelde.

Vorige zomer leek hij op weg naar Jan Breydel, maar toen liep de deal alsnog mis en koos de 24-jarige Ghanese aanvaller voor een avontuur in Duitsland bij Fortuna Düsseldorf. Afgelopen winter was er een poging tot huurdeal, maar ook die liep toen spaak.

Ondertussen lijkt Ampomah bij zijn Duitse club te mogen vertrekken en dus is het normaal dat de geruchten omtrent Club Brugge opnieuw aanzwengelen, temeer Philippe Clement hem altijd hoog heeft aangeschreven.

De degradatie van Düsseldorf maakt van Ampomah een koopje, volgens Transfermarkt is zijn marktwaarde de afgelopen zeven maanden gekelderd van 2,5 miljoen euro naar 1,3 miljoen euro en afgelopen seizoen kwam hij tot 498 speelminuten in de Bundesliga.

0 doelpunten

Daarin scoorde hij geen enkele keer, diverse blessures strooiden doorheen het seizoen ook roet in het eten. Het is voor de kwieke Ghanees bovendien dé kans om zich opnieuw te bewijzen. Hij maakte er nooit een geheim van graag terug te keren naar België.

Dat Nana Ampomah de transfer van Beni Badibanga - zijn maatje bij Waasland-Beveren - richting Moeskroen deelde, moge ook een teken zijn van het feit dat hij zeker niet weigerachtig staat tegen een eventuele terugkeer naar een Belgische (top)club. Rest de vraag: is hij nog een prioriteit voor Philippe Clement en Club Brugge? De transfersom van vier miljoen euro waarmee hij naar Duitsland vertrok lijkt alvast (veel) te hoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties