Stijn Stijnen verwacht juridisch vuurwerk om de opvolger van Lierse Kempenzonen in 1e Nationale aan te duiden
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Tessenderlo
| 6 reacties

Stijn Stijnen verwacht juridisch vuurwerk om de opvolger van Lierse Kempenzonen in Eerste Nationale aan te duiden

Stijn Stijnen verwacht juridisch vuurwerk om de opvolger van Lierse Kempenzonen in 1e Nationale aan te duiden

De beslissingen van de Pro League op 31 juli hebben ook effect op de reeks in Eerste Nationale. Omdat Lierse Kempenzonen van daaruit naar 1B promoveert moet er nog een plek worden opgevuld. Het gaat tussen de drie ploegen die vicekampioen werden in 2e Amateur.

Dat zijn Bocholt VV, Mandel United en La Louvière. Daags na de beslissing van de Pro League eiste de Waalse traditieclub het vrijgekomen plaatsje van Lierse Kempenzonen op. Dat vrijgekomen plaatsje was een van de vele gespreksonderwerpen op de persconferentie van de Vlaamse Amateurclubs in de nationale afdelingen. Zij voelden zich koud gepakt door de beslissing van de Pro League en stellen die instantie voor een ultimatum (dat leest u hier).

"Dat gaat een probleem worden", stelde Guido Vandenabeele van KSV Oudenaarde. "Drie clubs komen in aanmerking voor een plaats. Maar daar kunnen wij als Vlaamse clubs geen standpunt over innemen. Dat zal op het juiste niveau worden uitgevochten."

Voorstel met 18 clubs

Ex-Rode Duivel Stijn Stijnen zat ook in het rijtje clubvoorzitter dat de pers te woord stand. De trainer van Patro Eisden Maasmechelen verwacht het nodige vuurwerk. "Dit kan weleens een vergelijkbare situatie worden met de drie clubs van 1B", stelde de gewezen doelman.

"Ze zullen een van de drie clubs die in aanmerking komen kiezen op basis van eender welke statistiek. Maar daar zullen die andere twee het niet bij laten. Ze zullen een advocaat onder de arm nemen en naar de rechtbank stappen. Net zoals in 1A zal hier een oplossing met 18 clubs op tafel komen om een juridische strijd te vermijden. Dit alles toont aan dat het systeem niet deugt", besloot Stijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties