Clubs gingen ervan uit dat ze straks nog nationale transfers mochten doen, makelaars trokken aan alarmbel

Clubs gingen ervan uit dat ze straks nog nationale transfers mochten doen, makelaars trokken aan alarmbel

Het BFFA, de vereniging van Belgische voetbalmakelaars, heeft de Pro League erop attent gemaakt dat de extra transferperiode tussen 8 september en 5 oktober gewoon niet reglementair is voor binnenlandse transfers. Daarmee hebben de makelaars toch wel een kleine ramp vermeden.

Door de coronacrisis heeft de FIFA een extra transferperiode toegestaan. De makelaars maakten de Pro League er echter fijntjes attent op dat die ging over internationale transfers en dus geen nationale. Als bijvoorbeeld Anderlecht een transfer van een andere Belgische club wou doen - waar ze ook van uitgingen dat dat mocht - zou dat niet reglementair geweest zijn. 

Er moet dus een reglementswijziging komen. Die moet eerst gestemd worden door de Hoge Raad en gepubliceerd worden in Sportleven. Pierre François, CEO van de voetbalbond, had de clubs daar niet van op de hoogte gebracht, maar heeft nu laten weten dat de reglementswijziging zo snel mogelijk doorgevoerd zal worden.

Bij het BFFA, dat een bijzonder wankele relatie onderhoudt met de Pro League en François in het bijzonder, vinden ze dat er meer naar hen geluisterd moet worden aangezien ze blijkbaar beter op de hoogte zijn van de procedures die er gevolgd moeten worden in deze vreemde tijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties