België en Martinez stomen nieuwe technisch directeur op unieke wijze klaar: "Twee jaar praktijkopleiding en dan evaluatie"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
België en Martinez stomen nieuwe technisch directeur op unieke wijze klaar: "Twee jaar praktijkopleiding en dan evaluatie"

Volg België nu via WhatsApp!

Roberto Martinez staat er niet langer alleen voor als bondscoach én technisch directeur van de Belgische voetbalbond. Sinds kort heeft de Spanjaard Jelle Schelstraete aan zijn zijde. Maar blijft dat ook zo?

Roberto Martinez en de KBVB zijn alvast zeer tevreden van het werk van Jelle Schelstraete. De voormalige coach van Sparta Ursel - jawel, hij begon als jonkie in de provinciale reeksen - is sinds zes november in dienst als assistent-technisch directeur.

De Belgische voetbalbond heeft er een lange zoektocht opzitten naar een geschikte kandidaat om de rol over te nemen van Martinez. Zonder succes. En dus kwam Schelstraete op het voorplan. Hij was op dat moment aan de slag als jeugdmanager van KV Kortrijk. 

Dit is een unieke kans voor mij

Jelle Schelstraete

"Het plan is dat ik nu twee jaar praktijkopleiding krijg", legt Schelstraete uit in Het Laatste Nieuws. "Nadien volgt een evaluatie om te beoordelen of ik klaar ben om de nieuwe technisch directeur te worden. Dit is alvast een unieke kans voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties