Union lijdt tweede nederlaag van het seizoen en ziet eerste achtervolger zo toch dichterbij komen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Seraing haalt het in eigen huis van Union en nadert tot op vier punten in de stand

Union lijdt tweede nederlaag van het seizoen en ziet eerste achtervolger zo toch dichterbij komen
Foto: © photonews

Zondagavond stond de topaffiche in 1B op het programma: leider Union ging op bezoek bij eerste achtervolger Seraing. Dat kon rekenen op Antoine Bernier om het enige doelpunt uit de partij te maken. Een kostbare overwinning zo voor Seraing, een zeldzame uitschuiver voor Union.

Union ging meteen druk zetten. Vanzeir geraakte echter niet voorbij Dietsch en pogingen van Teuma en Lynen misten precisie. Het was verrassend genoeg Seraing dat de score opende: na knap voorbereidend werk van Mikautadze profiteerde Bernier van een misverstand bij Union.

Het bleek ondanks de aanvallende intenties van de bezoekers geen evidentie om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Nielsen had wel een goede ingeving: hij trapte een vrijschop onder de muur, maar ook net naast. Bij de rust stond het dus nog 1-0.

Viriele tweede helft

Na de pauze ging het zeer viriel aan toe. Moris hield met een prima redding Bernier van zijn tweede treffer. Aan de overzijde kwam Teuma net te kort om de gelijkmaker binnen te tikken. Een zeldzame nederlaag werd het zo voor Union, de tweede van het seizoen. Seraing nadert in de stand op de koploper in 1B tot op vier punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties