Veel vragen bij amateurclubs: bekercompetitie wordt moeilijk geval, herstart valt moeilijk te voorspellen

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 11 reacties
Veel vragen bij amateurclubs: bekercompetitie wordt moeilijk geval, herstart valt moeilijk te voorspellen
Foto: © photonews

Voetbal Vlaanderen legt op 7 december zijn voorstellen over het vervolg van de amateurcompetities voor aan de Raden van Bestuur in Vlaanderen en Wallonië. Er dienen knopen doorgehakt te worden...

De bekercompetitie wordt een geval apart. Aangezien de amateurploegen al niet tot 15 januari kunnen voetballen moet er een akkoord gevonden worden met de Pro League. Door de reeds drukke kalender - op 24 januari staat al de volgende ronde op het programma - is het bijzonder moeilijk om een nieuwe datum te vinden voor de matchen die op 9 en 10 januari zouden doorgaan. De negen amateurclubs gaan zelf een akkoord moeten vinden met de Pro League. Mogelijk kunnen ze afgekocht worden en gaat de competitie zonder hen door.

De competities zijn dan weer een andere zaak. Er zijn verschillende scenario's die allemaal voorgelegd gaan worden aan de Raden, maar ook bij Voetbal Vlaanderen zijn er vragen over een mogelijke herstart. Is het nog opportuun als de maatregelen streng blijven. Lees: zonder kantines. Dat worden immers verlieslatende wedstrijden voor veel amateurclubs waar het water al aan de lippen staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties