STVV-verdediger Caufriez kent zijn straf voor rode kaart tegen Standard

Alyssa Saliou
| 9 reacties
STVV-verdediger Caufriez kent zijn straf voor rode kaart tegen Standard

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Disciplinair Comité heeft STVV-verdediger Maximiliano Caufriez veroordeeld tot een schorsing van vier speeldagen en een boete van 3.000 euro als gevolg van zijn rode kaart tegen Standard.

Caufriez ging op Sclessin iets te hard in duel met Gavory. Hij plantte zijn studs op de knie van de speler en kreegt prompt rood toegewezen. En hij had nog een voorwaardelijke schorsingsdag boven zijn hoofd hangen. Begin dit seizoen, toen hij nog voor Waasland-Beveren uitkwam, krijg hij vier dagen schorsing waarvan één voorwaardelijk, nadat hij OHL-verdediger Kotysch een slag verkocht. Door die voorwaardelijke speeldag moest Caufriez voor het Disciplinair Comité verschijnen.

Caufriez probeerde daar uit te leggen dat hij de rode kaart volledig begreep maar dat het om een ongeluk ging. Hij vroeg om een schorsing van maximaal twee speeldagen effectief op te leggen. Daarbovenop eventueel een nieuwe extra dag voorwaardelijk. Maar het Disciplinair Comité ging niet mee in het verhaal van de verdediger. 

Hij krijgt nu dus vier dagen effectieve schorsing en een boete van 3000 euro. Drie dagen voor de fase op Sclessin en de voorwaardelijke schorsing van eind augustus die nu omgezet werd naar een effectieve schorsingsdag. Caufriez zal dus tenzij STVV in beroep gaat tegen de beslissing, geen beroep kunnen doen op hun speler voor de volgende wedstrijden: tegen Club Brugge (10 januari), OHL (17 januari), Kortrijk (20 januari) en Moeskroen (23 januari). Vanavond mag hij wél nog aantreden tijdens de inhaalwedstrijd tegen Beerschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties