Honger van Olympic nog niet weg na stunt: "We zijn geschiedenis aan het schrijven"
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

Olympic Charleroi treft woensdag Eupen

Honger van Olympic nog niet weg na stunt: "We zijn geschiedenis aan het schrijven"

Het is al sinds 1975 geleden dat Olympic Charleroi in eerste klasse speelde, sindsdien staat de ploeg in de schaduw van Sporting. De bekeravontuur moet het begin van meer worden.

Het was de stunt van de zestiende finales in de beker. Olympic Charleroi schakelde Zulte Waregem uit. Maar daarmee is de honger in Charleroi bijlange nog niet gestild.

"Onze ambitie is om in 1B te geraken", zegt trainer Xavier Robert aan Sporza. "In de beker willen we ook zo ver mogelijk geraken. Iedereen zei na Zulte Waregem: Jullie hebben geschiedenis geschreven. Maar ik zei meteen: We zijn geschiedenis aan het schrijven."

Robert baalt ervan dat er op een weekdag om 17 uur gespeeld moet worden en dat het thuisvoordeel moest afgegeven worden omdat ze geen veldverwarming hebben. "Heel wat van mijn spelers werken nog, maar we moeten ook vroeg vertrekken, zeker als we rekening houden met het weer. Dat is toch allemaal wat oneerlijk. Maar we gaan voor alles een oplossing zoeken. Het mentale is onze kracht. Dat zit ook in het DNA van de club: vechten van de eerste tot de laatste minuut."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties