Speelt KV Oostende volgend seizoen Europees? "Nul druk! Alles wat komt is bonus"

Speelt KV Oostende volgend seizoen Europees? "Nul druk! Alles wat komt is bonus"

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende staat op dit moment in de top vier. PO1 halen zou voor de kustploeg een ongelofelijk seizoen maken van wat nu al een topjaar is. Tegen alle verwachtingen in.

KV Oostende begon de competitie met een nederlaag tegen promovendus Beerschot. “We begonnen aan het seizoen in het volslagen onbekende”, zegt Maxime D’Arpino aan RTBF. “We verloren van Beerschot en dan hoor je dat het een gepromoveerde ploeg is.”

Maar dat veranderde snel. “Toen begonnen de resultaten binnen te komen en hier staan we dan... waar we verdienen te staan: we hebben van niemand iets gestolen! Niet van PO1 spreken? We zijn niet voor niets zo ver gekomen en persoonlijk zou ik teleurgesteld zijn als we zouden falen.”

Van druk is er alvast geen sprake. "Druk? Nul druk! PO1 of PO2, het enige wat komt is de bonus: aan het begin van het seizoen dacht iedereen dat we voor het behoud zouden spelen! Voetbal is puur plezier: we doen het werk van onze dromen en vergeleken met al die mensen die hun baan verloren hebben, hebben wij geen recht om over stress te praten!”

En dat kan ook financieel een meevaller worden. "De bonussen voor de play-offs? We onderhandelen er deze week over! Het zijn de routiniers die dat doen, kapitein Kévin Vandendriessche, vice-kapitein Andrew Hjulsager en Brecht Capon bijvoorbeeld. Zij hebben een mandaat gekregen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties