Drukke dagen bij schilderwerken Peeters in de Oostkantons: "Ik ben nu een completere speler"

Sam Milde
| 2 reacties
Drukke dagen bij schilderwerken Peeters in de Oostkantons: "Ik ben nu een completere speler"
Foto: © photonews

Wie had gedacht dat een Limburger één van de vaste waarden ging worden bij KAS Eupen? Stef Peeters kreeg het voor elkaar. De 29-jarige spelverdeler krijgt veel vertrouwen van trainer Beñat San José en miste amper een wedstrijd dit seizoen.

Het sterkste punt van Stef Peeters als voetballer is waarschijnlijk zijn fluwelen traptechniek. Vooral met zijn linkervoet legt hij de bal waar hij wilt. Wedstrijd na wedstrijd strooit hij met passes op het Eupense middenveld richting de spitsen Prevljak en Ngoy. 

Compleet

Zeker op het gebied van passing is Peeters vooruit gegaan zegt hij in een interview met Sport/Voetbalmagazine. "Ik hecht zelf vooral waarde aan het aantal geslaagde passes op de helft van de tegenstander. Qua veldspel is dit een van mijn betere seizoenen. Ik ben nu een completere speler. Ik forceer mij minder", klinkt het.

Hij gaf ook zijn ex-trainer bij Cercle Brugge daarvoor krediet: 'Dat is dankzij het werk van Bernd Storck in Brugge. Hij benadrukte constant simpel te spelen en haalde er de statistieken bij: "Het zal je meer vertrouwen geven en je gaat groeien als speler. Ik ging van zestig tot zeventig procent zuivere passen naar altijd tachtig", aldus onze landgenoot.

Doelgericht

Peeters moet wel nog proberen beslissender te worden voor zijn team want 2 doelpunten en 4 assists op 28 competitiewedstrijden is toch wat aan de magere kant voor een speler van zijn kaliber. Het spel van de Limburger mag dus nog iets doelgerichter worden. 

Gemengde gevoelens

Het seizoen van Eupen is er eentje met gemengde gevoelens tot nu toe. In de competitie staan de Panda's momenteel op een ietwat teleurstellende dertiende plek op vijf punten van een Play-off 2-plek maar ze kwalificeerden zich afgelopen woensdag wel voor de halve finales van de Croky Cup ten koste van AA Gent. 

Toekomst

Peeters wilt in de komende jaren stappen vooruit zetten met Eupen."Ik beschik hier nog over een contract tot 2023, waarbij het toch de bedoeling is om snel op te schuiven richting de subtop," klinkt het. 

Een plekje in Play-off 2 bemachtigen zou dat proces al kunnen versnellen en hoever geraken de Panda's nog in de Croky Cup? Kunnen ze stunten tegen Standard en schoppen ze het tot in de finale?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties