Analyse CIJFER VAN DE WEEK: 36,8%: Wie is de koning van de achterwaartse pass in België? Een echte verrassing lijkt het niet!

Redactie
| 5 reacties
CIJFER VAN DE WEEK: 36,8%: Wie is de koning van de achterwaartse pass in België? Een echte verrassing lijkt het niet!
Foto: © photonews

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week komen we graag even terug op de manier waarop de Belgische clubs hun passing doen doorheen hun wedstrijden in de Jupiler Pro League.

En dan valt meteen op dat enkele grote clubs het vaakst achteruit passen. Anderlecht is met 36,8% de 'koning' van de achterwaartse pass, Gent (36,1%) en Genk (35,7%) vervolledigen het podium volgens de cijfers van het CIES.

Het lijkt geen toeval te zijn: internationaal gezien is Manchester City de koning van de achterwaartse passing.

Manchester City

En Vincent Kompany heeft uiteraard lang voor The Citizens gespeeld en neemt zeker wel wat principes van Pep Guardiola op in zijn manier van voetballen. Het is overigens ook geen slechte zaak: ploegen die vaak achteruitpassen komen vaak ook het snelst voor doel, zo blijkt.

Al is het in België dus niet altijd een een-op-eenverhaal. Helemaal onderaan vinden we bijvoorbeeld OH Leuven en KV Oostende, twee ploegen die vanuit hun manier van spelen heel direct en aanvallend voetbal spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties