De Bruyne met City nog steeds op recordkoers en ook quadruple zit er nog in: "Dit wordt toch onderschat"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Kevin De Bruyne zit met Manchester City al aan 21 opeenvolgende zeges

De Bruyne met City nog steeds op recordkoers en ook quadruple zit er nog in: "Dit wordt toch onderschat"
Foto: © photonews

Kevin De Bruyne stevent met Manchester City naar een nieuwe titel. Onderweg kunnen ze ook nog een leuk record meepikken dat momenteel nog in bezit is van de Welshe club The New Saints. Maar daar is onze Rode Duivel niet mee bezig.

Manchester City heeft reeds 21 opeenvolgende zeges laten optekenen in alle competities samen. Als ze deze namiddag de Manchester derby winnen, komt dat dus op 22. The New Saints heeft het wereldrecord met 27 opeenvolgende zeges. 

“We zien City tegen United als een apart wedstrijd”, aldus De Bruyne bij The Daily Mail. “Niet als wedstrijd nummer 22. We hebben onszelf verrast met de reeks tot nu toe, maar eigenlijk nog nooit echt met elkaar gesproken over hoeveel wedstrijden we al gewonnen hebben. Een record pakken, is leuk. Maar je denkt er niet teveel over na tot het seizoen voorbij is. Op dit moment is het echt niet zo belangrijk.”

Lukt het deze keer wel op de quadruple te pakken? Titel, League Cup, FA Cup en Champions League? "Er zijn nog veel wedstrijden te spelen en het wordt nog hectisch. Ik denk dat velen dit soms onderschatten. Bijvoorbeeld. Toen we tegen Borussia Mönchengladbach gespeeld hadden, reisden we terug naar Engeland om op een zaterdag tegen West Ham te voetballen. Zonder training, dus enkel reizen en voetballen. Dat is niet simpel en de tegenstand is niet min. We willen alles winnen, maar het is hard werken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties