Leverkusen neemt afscheid van zijn Nederlandse coach en stelt Hannes Wolf (ex-Genk) aan als opvolger

Leverkusen neemt afscheid van zijn Nederlandse coach en stelt Hannes Wolf (ex-Genk) aan als opvolger
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hannes Wolf heeft een nieuwe uitdaging beet, in de Bundesliga nog wel. De ex-coach van KRC Genk mag zich op het hoogste niveau in Duitsland proberen te bewijzen bij Bayer Leverkusen. Dat heeft afscheid genomen van de Nederlander Peter Bosz.

Voor Peter Bosz zit zijn periode bij Leverkusen er dus op nadat de Duitse club hem in 2018 aanstelde. Leverkusen staat momenteel zesde in de Bundesliga, maar de recente prestaties zijn wel zeer wisselvallig. Zo verloor het zijn laatste twee thuiswedstrijden en ging het ook nog maar pas met 3-0 de boot in bij Hertha Berlijn.

Zoals vaak moet de trainer het gelag betalen: Leverkusen beëindigt met onmiddellijke ingang de samenwerking met Bosz. De ontslagen Nederlander wordt dus opgevolgd door Hannes Wolf, die tot het einde van dit seizoen aan het roer zal staan in Leverkusen.

Voor Wolf is het zijn eerste ploeg als coach sinds zijn ontslag bij KRC Genk. Zijn passage in België heeft hem mogelijk toch geen windeieren gelegd. Wolf trainde eerder in zijn thuisland al clubs als Stuttgart en Hamburg. Daar begon hij wel telkens in de tweede Bundesliga. Met Stuttgart werd hij wel kampioen en zo promoveerde hij destijds mee naar de Bundesliga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties