Welshe voetballer maakt zich kwaad op sociale media in strijd tegen racisme
Jelle Heyman
| 0 reacties

Rabbi Matondo maakt zich kwaad op sociale media in strijd tegen racisme

Welshe voetballer maakt zich kwaad op sociale media in strijd tegen racisme

De 20-jarige voetballer Rabbi Matondo is niet de bekendste voetballer ter wereld. Maar de jonge Welshmen heeft wel al zo'n 65.000 volgers op het sociale medium Instagram verzameld. Maar nu trekt hij in de aanval tegen datzelfde medium.

Matondo is international bij Wales maar kwam tegen de Rode Duivels niet in actie. In een oefeninterland tegen Mexico zaterdagavond speelde hij 80 minuten lang op de linksachter positie. In het clubvoetbal is hij door Stoke City uitgeleend aan Schalke 04.

Niet zo lang na het laatste fluitsignaal in Wales-Mexico (1-0 winst voor Wales) werd Matondo uitgemaakt voor neger op social media, gevolgd door enkele aap-emoji's. Op Twitter trekt hij van leer: "Mijn Instagram wordt offline gezet als ik beelden van mijn wedstrijd toon, maar tegen racisme doet Instagram helemaal niets #prioriteiten."

Ook zijn club Schalke 04 pikte de tweet op en reageerde dat er geen plaats is voor racisme en discriminatie. "Niet op sociale media, niet in het voebal, niet onze gemeenschap: nergens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties