Analyse Degradatiespook loert om de hoek: Waasland-Beveren moet hopen dat topploegen Moeskroen puntenloos achterlaten
Vincent Albers
| 0 reacties
Degradatiespook loert om de hoek: Waasland-Beveren moet hopen dat topploegen Moeskroen puntenloos achterlaten
Foto: © photonews

Deze maand gaan we te weten komen wie er degradeert uit 1A. De 4 ploegen die het degradatiespook nog moeten vrezen zijn: Sint-Truiden, Excelsior Moeskroen, Cercle Brugge en de huidige rode lantaarn Waasland-Beveren (W-B). W-B staat 4 punten achter op de voorlaatste, Cercle Brugge. Wie redt zich?

Waasland-Beveren      

De ploeg van trainer Nicky Hayen staat er duidelijk het slechtst voor van alle degradatiekandidaten. Ze moet 4 punten goedmaken op Cercle Brugge om zich nog te kunnen redden via een barragematch tegen de nummer 2 uit 1B. Het enige voordeel voor die van W-B is dat ze een wedstrijd minder hebben gespeeld dan de Bruggelingen.

Als de Waaslanders volledig zeker willen zijn van het behoud, dan moeten ze na Cercle Brugge ook Excelsior Moeskroen, de nummer 16 in de stand, bijbenen door 5 punten goed te maken.  

Speelschema: KV Oostende uit, Sint-Truiden thuis, Kortrijk thuis, OHL uit 

De rode lantaarn maakt nog een kans dankzij het zware schema van Exceslior Moeskroen (Charleroi uit, Antwerp thuis, Club Brugge uit), maar dan zal die wel het onderste uit de kan moeten halen. De thuiswedstrijden tegen STVV en Kortrijk zullen cruciaal zijn.  

Cercle Brugge

Voor de Vereniging is de degradatiestrijd niets nieuw. Ze wist zich vorig jaar op miraculeuze wijze te redden door 9 punten goed te maken op Waasland-Beveren in de laatste 5 wedstrijden. Cercle Brugge staat er nu wel beter voor, maar de mannen van coach Yves Vanderhaeghe zijn nog niet uit de gevarenzone. 

Zoals het er nu voor staat, zullen ze een heen- en terugwedstrijd spelen tegen de vicekampioen uit 1B. Hun schema oogt op papier haalbaarder dan dat van Excelsior Moeskroen. Eerst spelen de groen-zwarten twee keer thuis tegen respectievelijk Beerschot en OH Leuven. Daarna volgt er nog een moeilijke verplaatsing naar revelatie Oostende. Een 6 op 6 in de thuiswedstrijden zou wel eens kunnen volstaan voor Cercle Brugge om een barragewedstrijd te vermijden. 

Excelsior Moeskroen

De Henegouwers zullen een stunt nodig hebben om zich te redden. Jorge Simão en zijn manschappen hebben wel al bewezen dat ze dat kunnen. Op speeldag 29 hebben ze Standard thuis nog met 1-0 verslagen zonder 1 keer op doel geschoten te hebben. Ze zullen dezelfde efficiëntie nodig hebben in de laatste 3 wedstrijden van het seizoen.

Eerst gaan ze op bezoek bij Charleroi, de ploeg met een ijzersterke defensie. Daarna komt Antwerp, de nummer 2 in de stand, op bezoek. En op de laatste speeldag gaan ze naar leider Club Brugge in het Jan Breydelstadion. Excelsior Moeskroen zal hopen dat 3 op 9 volstaat voor het behoud, maar dan mag ook Cercle Brugge niet meer dan 3 op 9 halen.  

Sint-Truiden

Tot slot kan je de Truienaars nog zien als degradatiekandidaten, maar voor hen mag het eigenlijk niet meer fout lopen. Met een match minder gespeeld staat de ploeg van trainer Peter Maes 3 punten voor op Cercle Brugge. 

Wie degradeert er volgens u?

4%
79%
28%
89%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties