Tsjechische ex-speler van Genk die mee de titel vierde spreekt zich uit over kansen van zijn land: "Een cruciale match"

Tsjechische ex-speler van Genk die mee de titel vierde spreekt zich uit over kansen van zijn land: "Een cruciale match"

Anno 2021 is hij opnieuw actief in zijn thuisland, maar wij kennen hem vooral van zijn periode bij Genk: Daniel Pudil. Van 2008 tot 2011 voetbalde de Tsjech bij de Limburgers. In dat laatste jaar werd hij mee landskampioen. Nu kijkt hij zoals velen uit naar wat er gaat gebeuren op het EK.

Bij Skysports blikt Pudil vooruit naar Tsjechië - Schotlannd. "Het is een cruciale match. Zowel voor het Tsjechisch als voor het Schots team is het belangrijk om deze te winnen. Als je deze match wint, geraak je wellicht door de groepsfase. Tsjechië weet dat het de laatste tien jaar niet meer van Schotland gewonnen heeft. De vorige drie onderlinge duels gingen verloren."

Pudil duimt uiteraard dat zijn land zo ver mogelijk kann geraken. "Hopelijk gaan de Tsjechen het goed doen." Veel internationals die met hem op het veld stonden, zijn er niet meer. "Er zijn niet veel spelers meer uit mijn periode als international., het is een volledig andere ploeg."

Wat niet noodzakelijk een nadeel hoeft te zijn. "Er zijn wel jonge spelers die in grote competities spelen. Ik heb er dus wel vertrouwen in dat het een goed toernooi wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21568 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties