šŸŽ„ Gareth Bale kroont zich diep in blessuretijd tot nationale held, en houdt met hattrick de WK-kansen van Wales in leven

Seppe Frans
| 3 reacties
šŸŽ„ Gareth Bale kroont zich diep in blessuretijd tot nationale held, en houdt met hattrick de WK-kansen van Wales in leven
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gareth Bale werd de voorbije jaren meermaals afgeschreven, maar nu zorgde hij er helemaal zelf voor dat Wales in extremis nog kon winnen van Wit Rusland. Hiermee houdt hij ook de WK-kansen van zijn land in leven.

Het was ondertussen al een tijdje geleden dat de 32-jarige flankaanvaller nog eens kon scoren voor het nationale elftal van Wales. Op 13 oktober 2019 trof hij tegen Kroatië voor een laatste keer raak, hij leek ze allemaal opgespaard te hebben voor het duel van zondagmiddag.

Zo speelde Wales in de WK-kwalificaties namelijk tegen Wit-Rusland. Een eenvoudige zege zou je dan denken, maar de bezoekers hadden de handen vol met hun bescheiden tegenstander.   

Wales moest winnen om nog kans te maken op een WK-ticket. Na amper zes minuten knalde de speler van Real Madrid al een strafschop tegen de touwen. De thuisploeg legde zich er niet bij neer, en boog de achterstand in twee dolle minuten helemaal om.

Gareth Bale en co kwamen zo onder hevige druk te staan, tot Bale twintig minuten voor tijd opnieuw scoorde vanop de stip. Enkel de drie punten waren voldoende om in het spoor van hun grootste concurrent Tsjechië te blijven.

Diep in blessuretijd kroonde Gareth Bale zich tot nationale held. Mark Harris liet eerst een enorm grote kans onbenut, en ook de rebound kreeg hij er niet in. Al een geluk stond de aanvoerder nog op de juiste plaats en knalde hij zijn land alsnog naar de overwinning.

Momenteel staat Wales in groep E op een derde plaats. De Rode Duivels tellen reeds 4 punten meer, Tsjechië nauwelijks één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties